|

Video kamera özelliği ile yeni Sharp AQUOS R2

Japon teknoloji devi Sharp, gelişmiş kamera özellikleri ile dikkat çeken AQUOS R2 modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Piyasayı altüst etmeye geliyor.

Yeni Şafak
15:00 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:32 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cihazın ekran çentiğinde ön kameraya yer verilmiş.
Cihazın ekran çentiğinde ön kameraya yer verilmiş.

Akıllı telefon piyasasında görmeye pek alışık olmadığımız Sharp, çentikli ekrana sahip AQUOS R2 modelini duyurdu. Bu telefonu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği video kamera kalitesinde çekim yapıyor olması.

Dünyada bir ilk

6.0 inç büyüklüğündeki yeni Sharp AQUOS R2, Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği ile bir ilk. Canlı renkler ve gerçekçi sesleri bir arada sunan telefon, sinema kalitesinde ekran deneyimi vaat ediyor.

425 ppi’lık piksel yoğunluğuysa oldukça ideal. Ayrıca IGZO teknolojisi ile dokunmatik ekranın tepki süresi önceki nesil AQUOS R cihazına göre %25 daha hızlı.

Çift kamera

Yeni Sharp AQUOS R2’nin arka tarafında 16.3 MP’lik ve 22.6 MP’lik çift kamera, ön tarafındaysa 16 MP çözünürlük sunan geniş açılı selfie kamerası yer alıyor.

Arka kısımda 135 derecelik ultra geniş açılı 16.3 MP’lik kamera 4K çözünürlüğe kadar videolar çekmeye imkan tanıyor.

22.6 MP’lik ikinci kamera yapay zeka desteğine sahip ve her ortama uygun sahneyi otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca ProPix adı verdikleri görüntü kalitesi motoru sayesinde ise geceleri pürüzsüz fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Çentikli ekran

Bu yıl birçok telefonda görmeye alışık olduğumuz çentik ekran Sharp AQUOS R2 modelinde de karşımıza çıkıyor. Fakat Sharp ekrandaki bu çentiği küçük tutmuş ve bu çentiğe ön kamerayı yerleştirmiş.

Bu sayede hem çentik modasına ayak uydurulmuş hem de daha büyük bir ekrana yer verilmiş.

Performans

İkinci nesil yeni Sharp AQUOS R2, gücünü Snapdragon 845 mobil işlemciden alıyor. Bu güce 2.6 GHz (dört çekirdekli) + 1.7 GHz (dört çekirdekli) olmak üzere toplamda 8 çekirdek ve 4 GB RAM eşlik ediyor.

Ayrıca 64 GB’lik dahili hafızaya ek olarak microSDXC kart sayesinde 400 GB’a kadar arttırabilmek mümkün. Cihazın grafik arabirimdeyse Adreno 30 görev yapıyor. Bu sayede en güçlü oyunları bile rahatlıkla oynayabilmeniz mümkün.

#Sharp AQUOS R2
#video kamera
#sharp
6 yıl önce