|

Ve karşınızda yeni LG G7 ThinQ

LG’nin uzun süredir merakla beklenen çentikli ekrana sahip yeni amiral gemisi modeli G7 ThinQ resmi olarak tanıtıldı.

Yeni Şafak
12:52 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:25 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni LG G7 ThinQ suya ve toza karşı dayanıklı olarak geliştirildi.
Yeni LG G7 ThinQ suya ve toza karşı dayanıklı olarak geliştirildi.

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, 2018 yılının ilk amiral gemisi modelini duyurdu. Yedinci nesil G serisi olan G7 ThinQ, beklenildiği üzere çentikli ekrana sahip.

Önceki G serisi cihazlarında yaşanan ekran sorunlarıyla müşterilerini oldukça üzen LG, yeni G7 ThinQ’i üst düzey ekran özellikleri ile ön planda olduğu söylüyor.

Gelişmiş ekran teknolojisi

LG yaptığı açıklamada, 19.5:9 en boy oranına sahip yeni ekranının LG G6'ya kıyasla neredeyse yüzde 50 daha ince bir alt çerçeveye sahip olduğunu, kullanıcıların oyun oynarken veya video izlerken daha bütünsel bir deneyim yaşayacağı söylüyor.

DCI-P3 olarak bilinen dijital sinemada kullanılan renk gamının %100’ünü kapsayan yeni G7 ThinQ’in ekranı “otomatik, eko, sinema, spor, oyun ve uzman” olmak üzere altı farklı renk ayarına sahip.


Ekranın renk ayarını otomatiğe aldığınız takdirde açmış olduğunuz video, fotoğraf ve oyun gibi görselleri algılayarak, en uygun renk görünümünü kullanıcıya sunabiliyor. Bu sayede en kaliteli 6.1 inç ekran deneyiminin yaşanması amaçlanıyor.

Üstün performans

Yeni LG G7 ThinQ, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcisinden alıyor. Ayrıca 64GB hafızalı versiyon 4GB RAM ile gelirken 128GB'lık modelde ise 6GB RAM bulunuyor. Grafik birimdeyse Adreno 630 GPU görev alıyor.


microSD kart desteği sayesindeyse 400 GB’ kadar hafızayı arttırabilmek mümkün. Sonuç olarak: Yeni LG G7 ThinQ en zorlu oyunların üstesinden rahatlıkla gelebiliyor.

16 MP çift kamera

LG, kamera konusunda da rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor. Arka tarafta yer alan 16 MP’lik çift kamera yapay zeka desteğiyle geliyor. 19 farklı çekim moduna sahip olan kamera, her ortama ayak uydurabiliyor.


Düşük ışık şartları içinse süper parlak kamera özelliği devreye giriyor. Bu sayede en karanlık ortamlarda bile parlak görüntüler çekilebilmesi amaçlanıyor.

Toza ve suya karşı dayanıklı

Eskiden sadece Sony cihazlarında alışık olduğumuz toza ve suya karşı dayanıklılık durumu, son zamanlardaki bütün amiral gemisi modellerde yer almaya başladı.

LG G7 ThinQ’te en zorlu koşullara karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlandı ve IP68 sertifikasını almayı hak kazandı. Ayrıca Gorilla Glass 5 ekran koruması ile ekran daha da sağlam hale getirildi.

LG’ye göre telefonda kullanılan BoomBox hoparlör bu zamana kadarki en güçlü sesi verme özelliğine sahip. Ayrıca yeni nesil USB Type-C ile şarj edilen cihaz, 3 bin mAH pil kapasitesine sahip ve Android 8.0 Oreo sürümü ile kutudan çıkıyor.

LG G7 ThinQ fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağı konusunda firmadan henüz bir bilgi paylaşılmadı. Fakat fazla geç kalınmadan önümüzdeki haftalarda satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

#LG G7
#LG
#LG G7 ThinQ
6 yıl önce