|

Uzaydan gelen sinyallerle ilgili yeni bir teori

Son yıllarda uzaydan gelen radyo sinyallerinin arttığı belirtiliyor. Bilim insanlarının uzayın derinliklerinden gelen radyo sinyallerinin kaynağı hakkında ürettiği teorilere bir yenisi daha eklendi.

Yeni Şafak
10:48 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 10:53 - 14/01/2018 Pazar
Diğer
Uzaydan gelen radyo sinyalleri bu şekilde resmedilmiş.
Uzaydan gelen radyo sinyalleri bu şekilde resmedilmiş.

Bilim insanları, uzayın derinliklerinden gelen güçlü radyo sinyallerinin sebebini araştırmaya devam ediyor. İlk defa 2007 yılında dünyamıza ulaşan radyo sinyallerinden farklı olarak tekrar eden patlamalar şeklinde ulaşan bu sinyallerin uzaylılardan geldiği yönünde görüşler bulunuyor. Amsterdam Üniversitesi’nden astrofizikçi Jason Hessels’in ise bu konuyla ilgili farklı bir teorisi var.

Bu fenomeni hızlı radyo patlaması olarak tanımlayan Hessels, patlamaların devasa büyüklükteki bir karadeliğin yakınında yer alan olağanüstü güçlü manyetik alana sahip bir yıldız çekirdeğinden geldiğini savunuyor. Sinyallerin dünyadan yaklaşık 3 milyar ışık yılı uzaklıktan geldiğini belirten Hessels, bu patlamaların 1 milisaniyede ortaya çıkardığı enerjinin güneşin tüm gün boyunca ürettiği enerjiye eşit olduğunu söylüyor.

Hessels’in haklı olup olmadığını şu anda ispat etmek imkansız ve bunun doğru çıkması uzun yıllar sürebilir. Eğer sinyaller uzaylılardan geliyorsa, ünlü fizikçiler bu tür mesajlara cevap verilmemesi gerektiğini dile getirmişti.

Aşağıdaki videoda NASA tarafından Orion Nebula'sının kızılötesi haritası harika bir şekilde görselleştirilmiş.

#NASA
#Uzay
#Radyo sinyali
6 yıl önce