|

Üniversite öğrencileri soğan kabuğundan çay üretti

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, soğan kabuğundan çay üretti. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan soğanın atık olarak kabul edilen kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üretmeyi başardı.

Yeni Şafak
13:36 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 13:42 - 12/10/2018 Cuma
Diğer
Üniversite öğrencileri soğan kabuğundan çayı farklı damak tatları için aromalarla zenginleştirdi.
Üniversite öğrencileri soğan kabuğundan çayı farklı damak tatları için aromalarla zenginleştirdi.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Hatice Yaprak, Pınar Altaş, Melis Öcal, Güneş Zübarioğlu ve Mehmet Ali Alkan, atık soğan kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üreterek patentini aldı.

Yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak, sağlıklı çay üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Farklı damak tatlarına uygun alternatif seçenekler hazırladıklarını ifade eden Yaprak, "Çayımız sade, limon aromalı, bergamot aromalı, limon-nane aromalı, nane aromalı, portakal aromalı ve sayısız birçok doğal aromadan oluşuyor. Çayın tadım analizini yapan kişiler içimini yumuşak ve rahat bulmuş, soğan kokusu ise asla algılanmamış. Atık bir maddeyi geri dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunmak, insanlara daha sağlıklı ürünlerle hizmet sunmak ve daha düşük maliyetlerle yeni bir alternatif çay oluşturmayı amaçladık. Yapılan literatür taramaları sonucu, soğan kabuğu çayının kolesterolden obeziteye, tansiyondan gribal enfeksiyonlara karşı birçok faydası olduğunu gördük. İltihap kurutucu etkisi ve ağız içi yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor."

#Soğan
#kabuk
#çay
5 yıl önce