|

Ülkelere göre mobil internet kullanım rakamları

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve 4.5G gibi yüksek hızlı internet altyapıları ile mobil internet kullanımı her geçen gün yükseliyor. Dünya çapında yapılan bir araştırmada Türkiye, mobil internet kullanımında üst sıralarda yer alıyor.

Yeni Şafak
13:35 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir araştırma şirketi, ülkelerin aylık internet kullanım oranlarını açıkladı.
Bir araştırma şirketi, ülkelerin aylık internet kullanım oranlarını açıkladı.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla beraber internet kullanımı çok daha yaygın bir hale geldi. Yeni yayınlanan bir rapora göre OECD ülkelerinde yüksek hızlı mobil internete erişim oranı %93.3 olarak belirtiliyor. Mobil cihazların kullanımı arttığı için fiyatlandırmalar da konuşma sürelerinden daha çok internet paketleriyle belirlenmeye başladı. Ülkemizde en çok mobil internet kullanan ülkeler arasında yer alıyor.


2016 yılında Finlandiyalı akıllı telefon kullanıcıları, aylık ortalama 10.95GB mobil veri tüketimiyle dünyanın en çok tüketim yapan ülkesi durumunda. Finlandiya’yı, 6.28GB ile Avusturya ve 4.38GB ile İsveç takip ediyor. Türkiye ise aylık 2.22GB mobil internet tüketimiyle listenin 8. Sırasında yer alıyor.

Araştırma da kullanılan rakamlar 2016 yılının aylık ortalamaları üzerinden gerçekleştirilmiş. Her geçen gün internete yüklenen yüksek çözünürlüklü videoların artmasıyla beraber mobil veri tüketiminin de önümüzdeki yıllarda artış göstereceğini söyleyebiliriz.

#internet
#Mobil veri
#akıllı telefon
6 yıl önce