|

Turkcell telefon kiralayacak

Artan cep telefonu fiyatlarına karşın düşen taksitlendirme sayısı nedeniyle tüketicilerin tepe modellere erişim güçlüğü yaşayacağını öngören Turkcell, 2. el alım-satım ve cep telefonu kiralama modelini devreye sokacak.

Yeni Şafak
13:30 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 13:37 - 23/11/2018 Cuma
Diğer
Telefon kiralam ücretleri ve kasko bedelleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.
Telefon kiralam ücretleri ve kasko bedelleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Turkcell'in geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'da düzenlediği Teknoloji Elçileri etkinliğinde Turkcell Satıştan Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Erkan, firmanın 2019 planları adına önemli açıklamalar yaptı.

Turkcell, satış noktalarında yenilenmiş 2. el cep telefonları satacak. Telefon yenilemek isteyen müşterilerden alınan eski cep telefonları KVK ve Genpa'nın teknin servisinde yenilenerek kutulanacak ve Tukcell satış noktalarında Turkcell garantisi ile son kullanıcıya ulaştırılacak.

Donanımhaber'in haberine göre Sıfır telefonlara erişimi olmayanlar ve elindeki modeli bir üst modelle değiştirmek isteyenler için alternatif yollar oluşturmak isteyen Turkcell, 2. el telefon satışında yenilenmiş modellerle kullanıcıya güveli alım-satım ortamı sunmayı hedefliyor.

2019'da Türk akıllı telefon kullanıcılarının tanışacağı yeni sistem ise Cep Telefonu Kiralama sistemi olacak. Vestel'in V Hepyeni ismiyle başlattığı televizyon kiralama sistemine benzer bir yapı Turkcell ile cep telefonlarına gelecek.

Sunumda iPhone XS Max'in resmi satış fiyatını da 15000TL olarak açıklayan Murat Erkan, tüketicinin artık bu denli yüksek fiyata satılan telefonları 6 taksit ile almasının iyice zorlaştığını bu yüzden alternatif yollar sunulması gerektiğini belirtiyor.

Murat Erkan'ın açıkladığı alternatif yol ise Cihaz Kiralama sistemi. Cihaz Kiralama ile kullanıcılar aylık düzenli ödemeler ile istedikleri cihazı, sahibi olmadan alıp kullanacak ve kiralama süreci sonunda da Turkcell'e geri teslim edecekler.

Her zaman en yeni modelleri kullanma konusunda hevesli kullanıcılar için iyi bir alternatif olabilecek kiralama konusunda ise fiyatlandırma, sigorta ve kasko gibi konularda ise detay verilmiyor.

#Turkcell
#Telefon
#Kiralama
5 yıl önce