|

Tesla kasırga bölgesindeki araçlarının menzilini artırdı

Tesla, Michael Kasırgası’nın etki alanında yaşayan araç sahiplerinin menzilini bir güncellemeyle artırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan Florence ve Irma kasırgalarında da benzer bir güncelleme yayınlamıştı. Tesla bu güncellemeyle bazı Model S ve Model X sahipleri için 64km’lik fazla menzil imkanı sağlıyor.

Yeni Şafak
10:44 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla geçtiğimiz yıllarda yaşanan Irma ve Florence kasırgalarında da araç menzillerini yükseltmişti.
Tesla geçtiğimiz yıllarda yaşanan Irma ve Florence kasırgalarında da araç menzillerini yükseltmişti.

Milyonlarca kişinin yaşadığı bir bölgede etkili olan Micheal Kasırgası sonrası insanlar kasırganın etkili olduğu bölgelerden kaçmaya başladı. Tesla, Model S ve X araçlar için pil kapasitesini arttıran bir güncelleme yayınlama kararı aldı. Bu güncelleme ile araçların menzili 50 ila 70 km arasında artacak ve araç sahipleri fırtınanın etkili olduğu bölgeden kaçabilecek.

  • Tesla’nın Model S ve Model X modelleri tek şarjla 340km yol katedebiliyor. Fırtınanın etkili olduğu bölgeden çıkabilmeleri için yaklaşık 64 km ek menzil güncellemeyle kullanıcılara ücretsiz olarak verildi.

Tesla’nın Model X 60D ve Model S 60/ 60D gibi araçları 75kWh bataryaya sahip. Ancak bir yazılım kilidi nedeniyle bu batarya kapasitesinin en fazla yüzde 80’ini kullanabiliyordu. Araç sahipleri tam kapasite kullanmak için 3 bin dolarlık bir güncelleme satın alması gerekli. Tesla, araç sahiplerinin daha yüksek menzilli araçları tercih etmesi nedeniyle bu modellerin satışını durdurmuştu.

#tesla
#Model S
#Micheal Kasırgası
5 yıl önce
default-profile-img