|

Telekomda değişim sancısı

PwC’nin 21. Küresel CEO Araştırması’nın telekomünikasyon sektörü sonuçlarına göre, internet geleneksel telekomünikasyon pazarlarını gittikçe daha fazla değiştiriyor. Liderlerin yüzde 83’ü gelecek beş yıl içinde değişimin, doğrudan veya dolaylı rakiplerden kaynaklanmasını bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:16 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Telekom şirketleri altyapılarını son teknolojilere uygun şekilde güncel tutma çabasında.
Telekom şirketleri altyapılarını son teknolojilere uygun şekilde güncel tutma çabasında.

Telekomünikasyon sektörü, değişimin tetikleyicisi olsa da kendisi de bir değişim baskısı içinde. PwC’nin “Köşe Ofisteki İhtiyatlı İyimser” başlığıyla yayımladığı 21. Küresel CEO Araştırması’nın telekomünikasyon sektörü sonuçlarına göre, internet geleneksel telekomünikasyon pazarlarını gittikçe daha fazla değiştiriyor.

RAKİP BASKISI

Liderlerin çok büyük bir çoğunluğu (%83) gelecek beş yıl içinde değişimin, doğrudan veya dolaylı rakiplerden kaynaklanmasını bekliyor. Dörtte üçü değişimin, temel teknolojilerden, müşteri davranışından ve sektör düzenlemelerinden kaynaklanmasını bekliyor.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR HIZ SÖZKONUSU

Kendi şirketlerine yönelik tehditler sorulduğunda %45’i, teknolojik değişimin hızı, %35’i ise pazara yeni giren şirketler ile ilgili olarak “çok endişeli”. %45’i de siber tehditler ile ilgili çok endişeli. Rapora göre dijital değişimin yarattığı tehdide rağmen telekomünikasyon CEO’ları yakın gelecek hakkında iyimser.

OTOMASYONA YATIRIM ARTIYOR

Hem dünya ekonomisi hem de kendi şirketleri hakkında iyimserliklerini geçen yıla göre koruyan CEO’lar, otomasyona yatırımlarla çalışan sayılarının da artmasını bekliyorlar.

CEO’ların geleceğe dair
öngörüleri

Liderlerin çoğunluğu (%83) gelecek beş yıl içinde değişimin, doğrudan veya dolaylı rakiplerden kaynaklanmasını bekliyor.

Sektör liderilerinin dörtte üçü değişimin, temel teknolojilerden, müşteri davranışından ve sektör düzenlemelerinden; üçte ikisi de dağıtım kanallarından kaynaklanacağını ön görüyor.

Liderlere şirketlerine yönelik tehditler sorulduğunda %45’i teknolojik değişimin hızı,

%35’i ise pazara yeni giren şirketler ile ilgili “çok endişeli” olduğu ortaya çıkıyor.

Telekom şirketleri kendi verilerinin yanı sıra birçok diğer şirketin ve müşteri verilerini de kullandıkları için liderlerin %45’i de siber tehditler ile ilgili çok endişeli.

Dijital değişimin yanı sıra CEO’lar, kendi şirketlerine yönelik tehlikeler ile ilgili endişeli değiller.

CEO’ların %50’si aşırı düzenlemelerden aşırı endişeliyken, %47’si vergi yükünün artışından ve %40’ı da terörün yarattığı tehdit hakkında aşırı endişeli.

Telekom liderleri internet hakkında iyimser olmaya devam ediyor, sadece %17’si dünyada internete erişiminin kısıtlanmasının doğru olduğunu düşünüyor.

Çoğu, milliyetçiliğin bazı kurallar ve düzenlemelerde yeniden kendini göstermesi ile ülkelerin bölgesel ticari bloklara yöneldiğini belirtiyor.



#internet
#iş dünyası
6 yıl önce