|

Sürücüsüz taksiler yola çıkıyor

Sürücüsüz taksiler Dubai’de görücüye çıktı. Gitex etkinliğinde sergilenen sürücüsüz taksi modelleri birkaç gün içinde yollarda test edilmeye başlayacak. Araçlar ilk etapta şehrin belirli kısımlarında ve yüksek güvenlik önlemleriyle yola çıkacak.

Yeni Şafak
17:15 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:19 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sürücüsüz taksiler ilk olarak Dubai'de test edilecek.
Sürücüsüz taksiler ilk olarak Dubai'de test edilecek.

Sürücüsüz otomobil teknolojisi taksiler aracılığıyla kullanıma sunuluyor. Dubai’de düzenlenen Gitex etkinliğinden hemen önce sürücüsüz taksilerin test edilmeye başlayacağı açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre sürücüsüz taksiler Pazar günü kullanıma sunulacak ve ilk olarak şehrin belirli bölgelerinde hizmet verecek.


Test sürüşleri üç ay devam edecek ve güvenlik önlemleri olacak. Örneğin bu araçlar saatte yalnızca 35 km hızla ilerleyebilecek ve ön koltukta sürücüler bulunacak. Sürücülerin normal şartlarda otomobile müdahale etmeyeceği ancak tehlikeli bir durum söz konusu olursa kontrole geçeceği belirtildi.

Taksi olarak kullanılacak otomobillerin tümü Mercedes-Benz tarafından üretildi. Otomobillerde birçok kamera ve sensörün yanı sıra LiDAR sistemi de yer alıyor.

#Mercedes-benz
#Sürücüsüz otomobil
#Dubai
5 yıl önce