|

Sosyal medyayı karıştıran soru: Kaç renk görüyorsunuz?

Sosyal medyada ortaya çıkan bazı tartışmalar dünya çapında ses getiriyor. İlki geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan "bu elbise ne renk" ve "Yanny mi Laurel mi" fenomenleri sosyal medyayı adeta ikiye bölmüştü. Sosyal medyanın yeni fenomeniyse 'kaç farklı renk görüyorsun?' sorusu oldu.

Yeni Şafak
13:12 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:16 - 4/06/2018 Pazartesi
Diğer
Bu resimde kaç renk görüyorsunuz?
Bu resimde kaç renk görüyorsunuz?

Yeni tartışma konusu ise renk sorusuyla kafaları karıştırmaya devam ediyor. Gözün yanılması kullanan bir resim ile ilgili olarak bu resimde kaç renk olduğu soruluyor. Kullanıcılar birbirlerine bir renk tablosu gönderirken, kaç renk gördüklerini soruyor.

Peki siz bu fotoğrafa baktığınızda kaç farklı renk görüyorsunuz? Uzmanlara göre, beynimiz gerçekte gördüklerimizi optik illüzyonlara bakınca farklı yorumluyor.


Resme bakan kişiler sosyal medyada çoğunlukla 4 ve 5 renk gördüklerini söylüyor. Burada aslında 3 renk var; mor, turkuaz ve turuncu rengin olduğu resimde turkuaz bölümün üzerindeki turuncu çizgiler farklı bir renk algısı oluşturuyor. Birlikte kullanılan bazı renkler beyin tarafından farklıymış gibi algılanabiliyor.

Dikey ve yatay versiyonu olan bu renk bilmecesinde aslında 3 farklı renk var. Ancak aralardaki çizgiler nedeniyle beynimiz renk sayısını daha fazla olarak görmemize neden oluyor.

#Sosyal medya
#renk
#algı
#beyin
6 yıl önce