|

Sony, PlayStation, akıllı telefon ve kamera piyasasından çekilebilir

Sony eski CEO'su Kaz Hirai'nin görevden ayrılışıyla birlikte Sony, PlayStation, akıllı telefon ve kamera piyasasından çekilebilir. Sony'nin yeni CEO'su Kenichiro Yoshida'nın bu tarz değişiklik yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Yeni Şafak
14:07 - 25/05/2018 Cuma
Diğer
Japon teknoloji devi Sony, birçok departmandan vazgeçebilir.
Japon teknoloji devi Sony, birçok departmandan vazgeçebilir.

Sony eski CEO'su Kaz Hirai'nin görevinden ayrılışıyla birlikte yeni CEO, yeni planlar anlamına da geliyor. Sony, hiç kimse bunu kabul etmese de, yeni CEO ile birlikte PlayStation, kamera ve akıllı telefon pazarından uzaklaşabilir.

Bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Yeni Sony CEO'su Kenichiro Yoshida, şirketin üç yıllık yeni planlarını açıkladı. Bu planın odak noktası Sony'nin sunduğu hizmetlerin ve diğer çekirdek alanlarına daha önem gösterilmesi oldu.

Milliyet’in haberine göre Sony, akıllı telefon yapmayı sürdürüyor ama ne yazık ki istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Şirketin diğer alan ve hizmetlerden uzaklaşmasının bir anlamı da olabilir. Sony, kamera ve kamera endüstrisi için kamera sensörlerinin çoğunu yapıyor ve bu işten milyar dolarlar kazanıyor.

Tam tersine, Sony cep telefonu şirketi hızla küçülüyor. Şirketin hala güçlü bir marka adı ve müşterileri arasında büyük bir tanınırlığı olsa da 2018'de sadece yaklaşık 10 milyon adet telefon sattı. Sony, Asya'nın dışında bir yer bulamıyor. Daha sonra popüler Playstation 4'e dönersek, konsolun satışları en son çeyrekte % 18 düştü ve yöneticiler PS4'ün kullanım ömrünün youn sonuna yaklaştığını kabul ediyor. PS4 oyun gelirleri iyi ama konsolun kendisi tek gelir modeli değil.

Tamam, Sony'nin Playstation serisindeki fişi çekmeyeceği de yüksek ama telefon yapmayı bırakması çok daha kolay olurdu. Şirketin mobil pazarda en azından gerçekten çerçevesiz bir tasarımla gelmesi gerek ki oyunda kalabilsin.

#Sony
#Akıllı telefon
#PlayStation
6 yıl önce