|

Son sürat hıza 1 dakikada ulaşıyor

Porsche Cayenne Turbo'nun azami hız sınırlarını zorlayan AutoTopNL ekibi, aracın gösterdiği performansı kayıt altına aldı. Daha 50 saniye içerisinde akıl almaz bir hız limitine ulaşan araç, kağıt üzerindeki verileri dahi alt üst etmeyi başardı. İşte Porsche Cayenne Turbo gösterdiği performans...

Yeni Şafak
15:12 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:42 - 6/08/2018 Pazartesi
Diğer
​Porsche Cayenne Turbo hız göstergesi.
​Porsche Cayenne Turbo hız göstergesi.

Güçlü SUV'lerden bahsettiğimiz zaman akla önce Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Maserati Levante, Audi SQ7 gibi modeller geliyor olabilir. Fakat listenin başında Porsche Cayenne Turbo olduğunu unutmamak gerek. 3. nesline güçlü bir giriş yapan model, SUV'lerdeki "S" harfinin hakkını oldukça veriyor.

Kağıt üzerindeki rakamı bile geçiyor!

Motor1’de yer alan habere göre Cayenne Turbo'nun kağıt üzerindeki verileri otomobil tutkunlarını deli edecek seviyede. 4.0 litrelik çift turbolu V8'inden 558 beygir gücü ve 770 Nm tork üretebilen araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlayabiliyor. Aracın azami hızı ise 286 km/s olarak belirtilmiş.


Fakat AutoTopNL ekibi aracı daha da zorlamayı başarmış. Videonun içerisindeki ekip Cayenne Turbo'nun kağıt üzerindeki azami hızını geçip 307 km/s hıza ulaşmayı başarıyor. Aracın bu sürate 1 dakika 9 saniyede ulaşabiliyor olması da cabası.

Peki bu nasıl mümkün oldu? Videodaki aracın modifiyeli olmadığını biliyoruz. Belki de bu sadece Porsche'nin bir pazarlama stratejisi olabilir.


Bu rakamlarla beraber Cayenne Turbo, Urus'un azami hızına yetişebiliyor. Öte yandan İtalyan aygırının daha güçlü bir motora sahip olduğunu biliyoruz. AutoTopNL ekibinin 660 beygirlik makine ile yapacakları testi de dört gözle bekliyoruz. Belki Urus'un azami hızını aşmaları da mümkün olabilir.

Ne olursa olsun video bize Porsche Cayenne Turbo'nun hafife alınmaması gerektiğini hatırlatıyor.

#Porsche
#Cayenne Turbo
#Azami surat
6 yıl önce