|

Siber Güvenlik Bakanı hiç bilgisayar kullanmamış

Japonya'nın yeni Siber Güvenlik Bakanı Yoshitaka Sakurada, meclisteki konuşması sırasında daha önce bilgisayar kullanmadığını ve USB bellek hakkında hiçbir fikrinin olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
18:12 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:47 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Daha önce bilgisayar kullanmayan Siber Güvenlik Bakanı, ülkenin milletvekilleri tarafından yoğun eleştiriye maruz kaldı.
Daha önce bilgisayar kullanmayan Siber Güvenlik Bakanı, ülkenin milletvekilleri tarafından yoğun eleştiriye maruz kaldı.

Japonya'nın 68 yaşındaki yeni Siber Güvenlik Bakanı Yoshitaka Sakurada, mecliste yaptığı konuşmasında ilginç bir açıklamada bulundu. Sakurada, parlamentoda bağımsız ve muhalif milletvekillerinin sorularını yanıtlarken hiç bilgisayar kullanmadığını söyledi.

  • 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan da sorumlu olan bakan, "Yardımcıma talimatları veriyorum, kendim bilgisayara dokunmuyorum ama işlerimizin kusursuz olduğundan eminim." ifadesini kullandı.


Hiç USB kullanmadım

68 yaşındaki bakan, daha önce bilgisayar kullanmadığını söylemesinin dışında başka ilginç bir açıklaması da oldu. USB bellekler hakkında, hiçbir fikrinin olmadığını söyledi.

Japon milletvekili Masato Imai, "Hayatında hiçbir bilgisayara dokunmamış birisinin siber güvenlik politikalarından sorumlu olması inanılmaz" diye konuştu.

#Japonya
#siber güvenlik
#bilgisayar
5 yıl önce