|

Şarjdaki telefon patladı küçük çocuk gözünü ve elini kaybetti

Çin'de babasının eski telefonunu kullanan 12 yaşındaki çocuk, şarjda olan telefonun bir anda patlamasıyla tek gözünü ve tek parmağını kaybetti.

Yeni Şafak
16:41 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 16:57 - 2/02/2018 Cuma
Diğer
Patlayan telefonla yaralanan çocuk hastanede tedavi görüyor.
Patlayan telefonla yaralanan çocuk hastanede tedavi görüyor.

Çin'in güneyindeki Çin'in Guangxi Eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki çocuk, şarj olan telefonu elinde patlayınca tek gözü kör oldu, elinin bir parmağı ise koptu. Meng Jisu isimli çocuğun sağ işaret parmağının koptuğu açıklanırken hastanede tedavi altında olduğu ve durumunun kritik olmadığı açıklandı.

Sağ gözünü ve bir parmağını kaybetti

  • Patlamanın çok şiddetli olduğu öğrenilirken çocuğun sağ gözünü ve parmağını olay yerinde tamamen kaybettiği açıklandı. Söz konusu cep telefonunun, Çin'de yapılan bir Hua Tang VT-V59 marka telefonlardan olduğu ifade edildi.

Meng'in ablası, yüksek sesle bir patlama gerçekleştiğini ve odaya girdiğinde kardeşini kanlarla kaplı halde yerde yata şekilde bulduğunu söyledi.

Operasyon 5 saat sürdü

Hastane yetkilileri çocuğunun parmağının onunla birlikte getirilmediğini söyledi. 5 saat süren bir operasyon geçiren çocuğun vücudundan pek çok plastik parçası çıkartıldı. Çocuğun babası telefonun kendi telefonu olduğunu ve akıllı telefon aldıktan sonra 2 senelik telefonunu oğluna verdiğini söyledi. Hua Tang isimli telefon şirketi olayla ilgili yorum yapmadı.

#Telefon
#patlama
#cihaz
6 yıl önce