|

Şarj süresiyle yine rakiplerine ders verecek

Gerçekleştirdiği başarılı satışları ile Apple’ı koltuğundan eden Huawei, liderlik koltuğuna oturmak için yeni bir atılım daha yapmaya hazırlanıyor. Yine rakiplerine adeta ders verecek bir hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışan Çinli firma, şarj süresini akıllara durgunluk verecek bir seviyeye çekmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
14:03 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 14:04 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Huawei'in geliştirdiği SuperCharge adaptörü şarj süresini yarı yarıya kısaltacak.
Huawei'in geliştirdiği SuperCharge adaptörü şarj süresini yarı yarıya kısaltacak.

Son yıllarda dünyanın önde gelen teknoloji devlerine adeta ders veren Çinli teknoloji devi Huawei, yine akıllara durgun veren bir teknoloji ile rakiplerini ezmeyi planlıyor. Günümüz akıllı telefonlarda kullanıcıların basının belası olan şarj süresi üzerinde çalışmalar yürüten firma, ultra hızlı bir şarj teknoloji üzerinde çalıştığını doğruladı. Belirtilene göre geliştirilen hızlı şarj teknolojisi resmen şuan akıllara durgunluk veriyor.

Şuan itibari ile üzerinde çalıştığı süper hızlı şarj teknolojisini hangi cihazda kullanmayı planladığı belli değil. Lakin belirtilene göre Huawei’in yeni hızlı şarj adaptörü 40W güç çıkışına sahip olacak. Günümüzde en hızlı SuperCharge adaptörünün 22W çıkışa sahip olduğunu düşünürseniz. Oran şarj süreyi adeta yarı yarıya düşürecek.


Şirket üzerinde çalışma yürüttü hızlı şarj teknolojisini söyle açıklıyor:
  • "Nasıl ki 'multitouch' teknolojisi ekranların çalışma sistemini baştan sona değiştirdiyse, bizim ultra-hızlı şarj teknolojimiz de insanların akıllı telefon alışkanlıklarını öyle değiştirecektir. Bu yaptığımız yenilik, elektro kimyasal donanımların ultra hızlı şarj bataryalarda ve güç tüketiminin optimize edilmesinde kullanılacak. Huawei, lityumun stabile edilmesi ve mevcut teknolojiye entegre edilmesi üzerinde uğraşıyor."

Firma belirtilen bu teknolojiyi kullanıma sunduğu andan itibaren cihazları ile rakiplerine nazaran büyük bir ayrıcalık kazanmış olacak.

#Huawei
#SuperCharge
#Hızlı şarj
6 yıl önce