|

Samsung’ta sahte pil skandalı

Güney Koreli Teknoloji devi Samsung, Note 7 skandalından sonra yeni bir pil fiyaskosu ile karşı karşıya geldi. FedEx Tedarik Zinciri’nin kasko güvencesi kapsamında değiştirilen Note 4 cihazlarında tespit edilen sahte batarya skandalı, Note serisinin marka değerine zarar vermeden çözülmeye çalışılıyor.

Yeni Şafak
14:06 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:07 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aralık 2016 ile Nisan 2017 tarihleri arasında değiştirilen Galaxy Note 4'lerde sahte batarya kullanıldığı tespit edildi.
Aralık 2016 ile Nisan 2017 tarihleri arasında değiştirilen Galaxy Note 4'lerde sahte batarya kullanıldığı tespit edildi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un 2014 yılında piyasaya sundur Galaxy Note 4 telefonu hakkında orya çıkan skandal yeniden Samsung kullanıcılarını tedirgin etmeye yetti. Yapılan araştırmalar neticesinde yeni bir batarya polemiğine neden olan olayın ise bu sefer teknoloji devinden kaynaklı olmadığı anlaşıldı.

ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonuna göre popüler GSM operatörü AT&T’nin kullanıcılarına sunduğu kasko hizmeti FedEx Tedarik Zinciri tarafından değiştirilen Galaxy Note 4 modellerinde, sahte batarya kaynaklı aşırı ısınma ve buna bağlı yanma riski ortaya çıktı. Aralık 2016 ile Nisan 2017 tarihleri arasında değiştirilen cihazlarda sahte batarya kullanıldığı iddiası ve buna bağlı olarak büyük tehlike oluşturduğu ifade edildi.

Note 7 skandalı ile bir yılı çöpe atan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Note 8’in tanıtımına çok az bir vakit kala böyle bir yeni skandal ile gündeme gelmesi, Samsung severlerin üzerinde yeni bir korku havası esmesine neden oldu.


10 bin adet cihazın etkilendiğini ifade eden yetkililer, cihazları geri çağırıyor. Cihazlarını geri vermek istemeyen kullanıcılara ise cihazın yekpare olmayışı, bataryanın sökülebilir olması kolaylık sağlıyor. FedEx, söz konusu kullanıcılardan cihazlarına ait bataryalarını sökerek göndermelerini istiyor. Kimseyi mağdur etmemek için ise sorunlu cihaz sahiplerine yedek pil gönderiyor.

#Samsung
#Note 4
#FedEx
7 yıl önce