|

Samsung yeni amiral gemisi Note 9'u tanıtıyor

Samsung’un bugün tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy Note 9'un tanıtım etkinliği başladı. Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği tanıtıma dair gelişmeleri an be an aktaracağız. Programın tüm detaylarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:27 - 9/08/2018 четверг
Güncelleme: 19:10 - 9/08/2018 четверг
Yeni Şafak
Galaxy Note 9
Galaxy Note 9

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni telefonu Galaxy Note 9'un tanıtımı bugün saat 18.00'de New York'ta yapılacak. Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği "Samsung Unpacked" etkinliğini takip edeceğiz ve gelişmeleri naklen aktaracağız. Toplantıya dair merak edilen detaylar için haberimizi takip edebilirsiniz.

Tanıtım toplantısında Galaxy Watch ve Bixby ile çalışan yeni akıllı hoparlörün de görücüye çıkması bekleniyor.

Program aynı zamanda Gzt.com teknoloji editörlerinin yorumuyla canlı olarak takip ediliyor.



Tanıtımın açılış konuşması için Samsung'un CEO'su DJ Koh sahneye çıkarak Galaxy Note serisinin geçmişini anlatmaya başladı. DJ Koh, "Dünyanın en güçlü mobil cihazının yeni sürümünü tanıtmaktan heyecan duyuyorum. Yaptığımız her şeye dokunan ürün ve hizmetleri yalnızca Samsung sunuyor. Samsung olarak sizi ilk sıraya koyan yeniliklere odaklanıyoruz" dedi.


Ve işte Galaxy Note 9

DJ Koh sahneden inerken, dünyanın en gelişmiş akıllı telefonunu anlatmak üzere Drew Blackard'ı sahneye davet etti.

Blackard, sözlerine başlarken 'şimdiye kadarki en geniş Note' olduğunu söyledi. Galaxy Note 9'un 4.000 mAh batarya kapasitesine sahip olduğunu ve tüm gün dayanabileceğinden bahsediyor.

Cihazın 512 GB dahili depolama alanına 512GB microSD kart eklenerek 1TB hafıza sunan ilk akıllı telefon olduğuna vurgu yapıldı.

Fortnite Android platformuna Galaxy Note 9 ile giriş yaptı



Epic Games'ten Tim Sweeney sahneye çıkarak, Fortnite'ın Android platformunda ilk olarak Note 9 için geleceğini açıkladı.

Fortnite, Galaxy cihazlar için özel bir Galaxy dış görünümüyle geliyor. Galaxy Note 9, özel bir soğutma sistemi ile oyuncuların en çok muzdarip olduğu ısınma problemini çözecek. AKG hoparlörlerle daha önce olmadığı kadar yüksek ve kaliteli ses deneyimi sunacak.







Note 9'un kamerası sahneyi algılayarak mod seçimini yapabiliyor. Galaxy S9'daki değişken diyafram Note 9'da da var ve bu daha düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çıkarıyor.


Bluetooth desteği gelen S Pen'in düğmesi sayesinde slaytları kaydırmak, fotoğraf çekmek, galeride dolaşmak mümkün. Saniyeler içinde şarj olan S Pen'i kalem olarak kullanırken şarj etmeniz gerekmiyor.




Samsung DeX, Galaxy Note 9 ile bütünleştirilmiş. büyük ekrana bağlanabilmek için bir TV adaptörü yeterli olacak. DeX ile büyük ekrandan mesajlara bakabilir, video izleyebilir ve aynı anda telefondan not alabilirsiniz.




Yeni Galaxy Watch tanıtıldı

Samsung'un yeni Galaxy Watch'u iki farklı boyutta ve yüksek çözünürlüklü AMOLED ekrana sahip. Suya dayanıklı olan cihaz NOTE 9 ile veya LTE bağlantısı sayesinde tek başına kullanılabiliyor. My Day saat arayüzü sayesinde takviminizi öne çıkarabiliyor.


Bixby daha yetenekli hale geldi

Samsung'un yapay zeka asistanı Bixby mekanları ve etkinlikleri daha iyi anlıyor. Örneğin Fransız Mutfağını sevdiğinizi biliyorsa, yemekle ilgili sorularınızda ilgili cevaplar veriyor.



Bixby ile bilet almak, rezervasyon yaptırmak veya Uber çağırmak artık mümkün.

Galaxy home karşınızda

Samsung'un yapay zeka asistanı Bixby ile çalışan Galaxy Home, üzerindeki 8 uzak alan mikrofonu sayesinde sesinizi odanın herhangi bir noktasından duyabiliyor. Samsung Home'un detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.


Şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntılara göre tanıtılacak olan cihazın teknik özellikleri şöyle:

  • İşlemci: Exynos 9810 - Snapdragon 845
  • Depolama alanı: 128GB - 256GB - 512 GB
  • Ekran: 6.4 inç QHD + sAMOLED
  • Arka Kamera: 12MP (f1.5/2.4) + 12MP (f2.4)
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Batarya: 4.000 mAh
  • Bellek: 6 GB
#Samsung
#Galaxy Note 9
#Unpacked
6 лет назад