|

Samsung iPhone X’in animoji özelliğini kopyaladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, MWC 2018’de tanıtımını yapacağı Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus’ın haricinde Apple’dan kopyaladığı animoji özelliğinin de tanıtımını yapacak. Samsung tarafından ismi henüz açıklanmayan bu özelliğin iPhone X’e kıyasla daha gelişmiş olduğu ifade ediliyor.

Yeni Şafak
10:38 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:53 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, animojilere 3D form kazandıracak.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, animojilere 3D form kazandıracak.

Küresel çapta satış rekorlarına her yıl imza atan teknoloji devi Samsung, 25 şubat tarihinde düzenlenecek olan MWC 2018 etkinliğinde yeni amiral gemisi olan Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus’ı tanıtacak.

En azılı rakibi Apple ile büyük bir yarışın için de olan Samsung, yeni cihazlarında, Apple’ın iPhone X cihazında kullanıcılarına sunduğu Animoji özelliğinin bir benzerini ve daha gelişmişini tanıtmayı planlıyor. iPhone X’te olduğu gibi yüz tanıma sensörleri ile yüz hareketleri emojilere aktaracak olan teknoloji, daha gelişmiş bir şekilde Samsung hayranlarına sunulacak. Emojilere 3D form kazandıran Güney Koreli teknoloji devi, Apple’a göre emoji çeşitliliğini de arttıracağı düşünülüyor.


Buna ek olarak yenicihazında iris tarayıcı ve cihazın arkasına yerleştirilmiş parmak izi sensörü gibi ekstra biyolojik güvenlik önlemlerini de kullanıcılarına sunacak olan Samsung, yeni cihazını birkaç güvenlik önlemi ile koruma altına almış olacak. Ama cihazında kullanmayı planladığı yüz tanıma sisteminin Apple’ın Face ID’sine kıyasla daha az güvenli olacağı da görüşler arasında.

Apple’ın animoji özelliğini kopyalayarak daha da geliştiren teknoloji devinin bu özelliğe ne isim vereceği henüz bilinmiyor. Söz konusu özelliğe vereceği isimin MWC 2018 etkinliğinde telefonun diğer özellikleri ile birlikle açıklanacağı düşünülüyor.

#Apple
#Samsung
#Animoji
#iPhone X
6 yıl önce