|

Samsung Galaxy Note 9 ve iPhone X karşı karşıya

Samsung, bu yıl ikinci amiral gemisinin tanıtımını dün akşam gerçekleştirdi. Güney Koreli teknoloji devi Note 9 için bugüne kadar tanıtılan en güçlü Samsung modeli vurgusunu yapmıştı. Samsung’un en iyi modeliyle ezeli rakibi Apple’ın en iyi modeli iPhone X arasındaki farklar merak edilmeye başladı. Sizin için bu iki amiral gemisi cihazı karşılaştırdık.

Yeni Şafak ve
16:05 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 16:47 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Samsung Galaxy Note 9 ve iPhone X
Samsung Galaxy Note 9 ve iPhone X

Samsung’un dün akşam tanıtımını yaptığı Galaxy Note 9, şimdilik dünyanın en iyi akıllı telefonları arasında yer alıyor. Güney Koreli teknoloji devi yeni amiral gemisinin tüm yeteneklerini dün akşamki etkinlikte gözler önüne serdi. Peki Galaxy Note 9 ile iPhone X karşılaştırılırsa hangisi daha önde olur?

Yeni bir akıllı telefon alacaksanız ve bu iki amiral gemisi arasında kaldıysanız aşağıdaki karşılaştırmamız işinize yarayabilir. İşte Galaxy Note 9 ve iPhone X arasındaki farklar…

İşlemci-bellek-depolama

Galaxy Note 9, dünya genelinde Exynos 9810 işlemciyle gelirken yalnızca ABD pazarında Snapdragon 845 işlemci kullanıyor. 6/8 GB RAM seçenekleri olan cihaz muhtemelen hiç yavaşlama problemiyle karşılaşmayaak.


iPhone X ise A11 Bionic yonga setiyle satışa çıkmıştı ve 3 GB RAM’i var. iPhone X, Galaxy S9 Plus’tan yüzde 25 daha fazla işlem gücü sunuyor. Note 9, Galaxy S9 Plus ile aynı işlemciyle geldiği için arada bir fark olup olmadığını RAM artışıyla gözlemleyeceğiz. Bunun için yakın tarihte yapılacak performans testlerini takip edeceğiz.


8 GB RAM ile satılan Note 9’u seçerseniz 512 GB depolama alanına sahip oluyorsunuz ve 512 GB’lık bir microSD kart ile toplam 1 TB alana ulaşabiliyorsunuz. 128 GB’lık model de 512 GB microSD kartı destekliyor. iPhone’daysa 64 GB ve 256 GB’lık depolama seçenekleri mevcut. Bununla birlikte depolama alanını microSD ile genişletmek ne yazık ki mümkün değil.

Tasarım

Note 8 ile aynı hatlara sahip olan Note 9 büyük bir akıllı telefon. Samsung’un Note serisi zaten telefon ve tablet arasında konumlanıyor. 161.9 x 76.4 x 8.8 mm ölçülerindeki Note 9, 201 gram ağırlığında. iPhone X ise 143.6 x 70.9 x 7.7 mm ölçülerinde ve 174 gram. Yani Note 9 hem daha büyük hem de daha ağır.


Galaxy Note 9, 6.4 inçlik çok geniş bir ekrana sahip. Yuvarlak kenarlı 2960 x 1440 piksellik ekran Super AMOLED teknolojisi kullanıyor. iPhone X ise 1125x2436 piksellik ekrana sahip ve aynı şekilde Super AMOLED teknolojisi kullanıyor. Note 9’un piksek yoğunluğu 514 ppi iken iPhone X’in piksel yoğunluğu 458 ppi.


Batarya

Galaxy Note 9, 4.000 mAh’lık bataryasıyla dikkatleri üzerine çekti. iPhone X’in pil kapasitesi 2.716 mAh, ancak pil boyutlarını karşılaştırmak tüketim değerleri açısından pek doğru olmaz. Çünkü iPhone’lar şimdiye kadar daha küçük batarya kullansa da, işletim sistemindeki optimizasyon sayesinde pilden en fazlasını almanızı sağlıyor. Buna karşın Note 9’un güçlenen pili, Note 8’in ortalamanın altında kalan pil ömrünü iyileştirebilir.

Kamera

Her iki amiral gemisinin arka kısmında 12 MP’lik çift sensör bulunuyor ancak lenslerin özellikleri farklılık gösteriyor. Note 9’u arka kısmındaki çift diyaframlı kameralar, düşük ışıkta muhtemelen iPhone X’dan daha iyi performans sergileyecek.


Bu sensör duruma göre f/1.5 veya f/2.4 diyafram değerine ulaşabiliyor. iPhone’un sensörleri ile f/1.8 ve f/2.4 sabit diyafram kullanıyor. Bu nedenle düşük ışıkta yüksek performans beklenmiyor.


iPhone X’un ön yüzünde 7 MP’lik f/2.2 diyaframlı kamera bulunurken; Note 9, 8 MP’lik f/1.7 kamera sunuyor.

Sonuç

Note 9 ve iPhone X inanılmaz derecede güçlü, aynı zamanda muhteşem tasarımlara sahip cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Fiyat olarak birbirinin aynı olan bu iki amiral gemisi yetenekli kameralar, uzun pil ömrü ve müthiş ekranlarıyla harcayacağınız paranın hakkını verebilir. Bununla birlikte Note 9’un Bluetooth kalemi bir artı olarak karşımıza çıkabilir. Note 9 satışa sunulduktan sonra performans testleriyle beraber daha detaylı bir karşılaştırma yapacağız. Bu nedenle bizi takip etmeye devam edin.

Eğer akıllı telefonu her işte kullanıyorsanız, telefon tablet karışımı olan Note 9, sizin için ideal cihaz olabilir. Ancak Apple ekosistemi ve iOS deneyimi için sabırsızlanıyorsanız iPhone X sizin için en ideali olacaktır.

#Samsung Galaxy Note 9
#iPhone X
#Android
#Akıllı telefon
6 yıl önce
default-profile-img