|

Samsung akıllı hoparlör üreteceğini açıkladı

Samsung'un mobile cihazlar direktörü DJ Koh dün akşam ki Galaxy Note 8'in tanıtımında yeni bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını açıkladı. Bixby destekli olacağı söylenen hoparlörün diğer detaylarının IFA'da açıklanması bekleniyor.

Yeni Şafak
14:23 - 24/08/2017 الخميس
Güncelleme: 14:40 - 24/08/2017 الخميس
Yeni Şafak
Microsoft'un akıllı hoparlörü Invoke.
Microsoft'un akıllı hoparlörü Invoke.

Samsung’un dün akşam yeni akıllı telefonu Galaxy Note 8 tanıtımında mobil cihazlar direktörü DJ Koh, Bixby destekli bir akıllı hoparlör üretileceği haberini verdi.

DJ Koh, CNBC ile yaptığı röportajda ‘Evimde tüm cihazların birbirine bağlı olduğu bir Samsung deneyimi yaşamak istiyorum. Bu nedenle akıllı hoparlör üzerine çalışmalarımız var ve çok yakında bunu duyuracağız’ demişti.

Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarı IFA 2017'de hoparlörün diğer detaylarının gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Samsung’un akıllı hoparlörünün, S8 ve S8+ ile tanıttığı akıllı asistan Bixby desteğiyle geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu hoparlör ile beraber Bixby’de büyük yenilikler gelmesi muhtemel. Çünkü şu anda sadece Korece ve İngilizce dillerini destekliyor. Apple’ın Siri’si 40’a yakın ülkede o ülkenin diliyle hizmet verebiliyor. Yeni hoparlör ile beraber bu farkın kapanacağını umuyoruz.

Akıllı hoparlör pazarında Samsung’u dişli rakipler bekliyor; Amazon’un Alexa destekli Echo’su, Google Home, Microsoft’un Cortana destekli Invoke’u, Apple’ın Siri destekli HomePod’u gibi tüm teknoloji devleri bu alanda ürünler çıkarmaya başladı. Bu sıkı rekabette öncünün kim olacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

#Samsung
#akıllı hoparlör
#Bixby
٪d سنوات قبل