|

Kutudan bu seferde DVD çıktı

Türkiye’de yaşanan uygun fiyata telefon dolandırıcılığının bir benzeri İngiltere’de yaşandı. Genelde salatalık veya patlıcan yollayan dolandırıcılar bu sefer sipariş sahibine bir DVD yolladı.

Yeni Şafak
10:44 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dolandırıcıların yeni hedefinde  Bitcoin madenciliği yapan cihazlar var.
Dolandırıcıların yeni hedefinde Bitcoin madenciliği yapan cihazlar var.

Türkiye’de de binlerce TL değerindeki akıllı telefonları komik rakamlara satan dolandırıcılar, birçok kişi kandırdı ve kandırmaya da devam ediyor. Uygun fiyata telefon vaat eden dolandırıcılar, telefon sipariş edenlere kargo ile telefon yerine patlıcan veya salatalık göndererek birçok kişiyi mağdur etti.

Bu sefer ki dolandırıcılık olayı ise İngiltere’de gerçekleşti. Lakin taktik değiştiren kötü niyetli satıcılar, bu sefer salatalık ve patlıcan yerine DVD gönderdi.


Son dönemde dünya çapında bir yatırım aracı olarak görülen Bitcoin’ni kullanan dolandırıcılar, Bitcoin madenciliği için kullanılan cihazın alıcılarını hedef aldı. Durumu hemen fırsata çevirmek için kolları sıvaya kötü niyetli satıcılar piyasada en çok satılan Bitmain AntMiner S9'u hedeflerine aldı.

Ichim Bogdan Cezar adındaki bir kişinin yatırım aracı için bu cihazı satın almasından sonra ortaya çıkan olayı Cezar, konuşu anlattı. Yaşanılan olaya göre Cezar yatırım aracı için bu cihaz satın alma yolunu tercih etti. 3,149.99 £ yani 16 bin 600 TL fiyat etiketine sahip cihazı sipariş veren Ichim Bogdan Cezar, uzun bir bekleyişin ardından kargosu eline ulaştı. Kargoyu açan Cezar, Bitmain AntMiner S9 cihaz ile karşılaşmayı beklerken kutunun içerisinden 2018 Oscar Ödül Töreni'ne aday gösterilen Patron Bebek filminin DVD si çıktı.


Bu durum üzerine hemen satıcı şirket ile irtibata geçen Cezar, aldığı cevap ile biraz rahatlamıştı. Çünkü şirket bir yanlışlık olmalı sizin cihazınız 16 Aralık'ta gönderilecek demişti. Yeniden bir bekleyiş serüvenine geçen Ichim Bogdan Cezar, bunca zaman geçmesine rağmen cihaza hiç ulaşamadı. Cihaz hakkında bir bilgiye dahi ulaşamıyor.

#Bitcoin
#AntMiner
#Patron Bebek
#DVD
6 yıl önce