|

PES oyuncularına kötü haber: UEFA lisansını kaybetti

PES ve FIFA arasında yaklaşık 20 yıldır süren rekabet devam ediyor. PES’in çok satma nedenlerinden biri olan UEFA anlaşması 10 yılın sonunda bitmek üzere. Bu da akıllara yeni PES oyununda ‘Avrupa Ligi olmayacak mı?’ sorusunu getiriyor.

Yeni Şafak
10:05 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 19/04/2018 Perşembe
Diğer
PES, 10 yıldır bulundurduğu UEFA lisanslarını kaybetti.
PES, 10 yıldır bulundurduğu UEFA lisanslarını kaybetti.

Pro Evolution Soccer(PES) son yıllarda oyun satışlarında birinciliği FIFA’ya kaptırmaya başladı. Konami firması her sene yeni oyun formatlarıyla oyuncuları kendisine çekmeye çalışıyor ve en güçlü olduğu taraf ise UEFA anlaşmalarının olması. Oyun stüdyosunun 10 yıldır süren UEFA lisanları bitti ve bu PES’i zorlu bir döneme sokabilir.

Konami’nin UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi lisanslarını kaybetmesinin ardından UEFA ve firmadan resmi açıklamalar yapıldı. UEFA tarafından Konami ile son 10 yıldır yapılan anlaşmalar için teşekkür edildi ve ulusal futbol takımları konusunda çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Konami tarafında ise bir yetkili lisans konusunda UEFA’nın yaptığı bu açıklamayı doğruladı. UEFA Şampiyonlar Ligi lisansının dünyanın her yerinden futbol severe ulaşmalarını sağladığını belirttikten sonra "Ancak bu yıl odağımızı diğer alanlara kaydırıyoruz." diyerek UEFA ile çalışmanın farklı yollarını arayacaklarını da sözlerine ekledi.

#UEFA
#Avrupa Ligi
#Şampiyonlar Ligi
6 yıl önce