|

Parmak iziyle saniyede 99 dolar

Bazı uygulamaların parmak izi sensörüyle kullanıcıların paralarını çaldığı ortaya çıktı. Özellikle sağlık ve fitness uygulamalarında fark edilen durumun özellikle iPhone için uygulamalarda olduğu belirtiliyor. Dolandırıcılar uygulama içi satın alma özelliğini ve TouchID'yi kullanarak saniyeler içinde yüzlerce dolarlık vurgun yapıyor.

Yeni Şafak
14:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 14:06 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Apple'ın güvenlik kilidi sistemi TouchID, dolandırıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.
Apple'ın güvenlik kilidi sistemi TouchID, dolandırıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.

Apple’ın uygulama mağazasından indirilebilen iOS uygulamalarının TouchID kullanarak para çaldığı ortaya çıktı. App Store’da yer alan ve uygulama içi satın alım seçeneği olan uygulamaları kullanırken çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Siz daha ne olduğunu bile anlamadan saniyeler içinde yüzlerce liranız dolandırıcıların eline geçebilir. ESET tarafından yayınlanan blog yazısında bu yöntemin nasıl çalıştığı detaylı olarak paylaşıldı.

Sağlık uygulamaları üzerinden yapılıyor

Fitness uygulaması gibi görünen sahte uygulamalar, sağlık kontrolü, nabız ölçümü veya bu tür biyometrik bilgileri isteyerek TouchID’nizi kullanmanızı istiyor. Parmak izi sensörüne kısa bir süre basılı kaldığınızda direk kayıtlı kartınızdan 99 Dolar gibi bir ücret çekiliyor. Aşağıdaki videoda olayın nasıl gerçekleştiğini net bir şekilde görebilirsiniz.


Şimdilik iki uygulama tespit edildi

Sosyal medya platformlarında paylaşılan bu durum uygulamalarda TouchID kullanırken daha dikkatli olunmasını bir kez daha hatırlatıyor. Fitness Balance ve Calories Tracker isimli uygulamalarda bu dolandırıcılık tespit edildi.

App Store’da bu yöntemi kullanan başka uygulamaların da olduğu belirtiliyor. Apple’dan konu hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

#App Store
#iPhone
#Apple
#TouchID
5 yıl önce