|

Park yerinizi cepten yönetin

Park yeri alanlarının ihlal edilmesini önlemek üzere tasarlanan Freepark, sensörler aracılığıyla da kişinin aracını tanıyarak açılıp kapanıyor. Park yeri sorunu nedeniyle zor anlar yaşayan araç kullanıcıları, uygulama ile sahip oldukları park yerini koruyabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Freepark ile alanınızı paylaşmak da mümkün
Freepark ile alanınızı paylaşmak da mümkün

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, araç kullanıcılarının en büyük problemlerinden birine çare olacak çözümü vitrinine çıkardı. Freepark Bireysel, araç kullanıcılarına ait park alanına araç sahibi haricinde park edilmemesi için tasarlanmış bir akıllı park bariyeri olarak tasarlandı.

HIRSIZLIĞA KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

Kullanıcılar istedikleri alana Frepark’ı yerleştirerek akıllı telefon vasıtası ile kolayca kullanıma sağlarken yine akıllı telefon uygulaması üzerinden park bariyerini izleyebiliyor. Ayrıca olası hırsızlık durumlarına karşı da uygulamaya bildirim geliyor.

CEPTEN KONTROL

Proje ilk olarak, girişimci Onur Kılıç tarafından, AVM’lerde engelli park alanlarının ihlal edilmesini önlemek üzere tasarlandı. Talep artınca, Freepark Bireysel fikri doğdu. Özel park yerini koruma altına alan Freepark Bireysel, park yeri girişine monte edilerek kullanılıyor. Freepark, akıllı bariyer ile üzerindeki sensörler aracılığı vasıtasıyla iletişime geçiyor.

ARIKOVANI’NDA FONLAMAYA AÇILDI

Batarya ile çalışan ve elektriğe ihtiyaç duymayan bariyer, karşılaşılabilecek hırsızlık durumlarında uygulamayla bağlantı kurarak telefona bildirim gönderiyor. Arıkovanı’nda fonlamaya açılan Freepark Bireysel, hayata geçmek için destek bekliyor.

  • Alanınızı paylaşmak mümkün
  • Freepark Bireysel uygulaması ile araç kullanıcıları internet üzerinden yetki vererek istedikleri araç kullanıcıları ile paylaşabiliyor, aynı şekilde istedikleri zaman yetkilerini iptal edebiliyor. Ayrıca Freepark’ı kullanmak için park alanlarında elektrik olmasına ihtiyaç duyulmuyor, bataryası ile yaklaşık 3 ay boyunca kesintisiz hizmet verebiliyor. Freepark, araç kullanıcılarına batarya durumunu internet üzerinden izleyebilme fırsatı sunuyor.
#Teknoloji
#Park
#Freepark
6 yıl önce