|

Oyunda hile yapan 120 kişi tutuklandı

Dünyanın en çok oynanan oyunu PUBG’da hile açan 120 oyuncu tutuklandı. Çin’de gerçekleşen olayda polis dünyaca ünlü Tencent firmasından yardım aldı.

Yeni Şafak
15:19 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:24 - 18/01/2018 Perşembe
Diğer
PUBG oyunundan bir ekran görüntüsü.
PUBG oyunundan bir ekran görüntüsü.

Çin’in en büyük teknoloji şirketi Tencent, kısa bir süre önce PUBG Corp. İle bir anlaşma yaparak oyunu Çin’de yayımlama hakkını almıştı. Şirket, ülkedeki oyuncuları özel bir alana henüz yerleştirmedi. Ancak bu süreçte Çinli oyuncuların yaptığı hileleri takip etmeye ve düzeltmeye başladı. Tencent, Çin’de PUBG oyununda hile yapan oyuncuları tutuklattı. Tencent firması, Çin’de 120 oyuncunun hile yaptığı için tutuklandığını açıklayarak diğer hile yapan oyuncuları korkuttu.


  • Popüler oyun PUBG’da hile yapanların %99’u Çinli oyunculardan oluşuyor. Çin hükümetinin bu konuda çok sert kurallar getirmesine rağmen ülkede hile olayı diğer yasadışı işler gibi çeteleşmeye dönüştü. Çinli hileciler oyunda kendilerini belli etmek için isimlerinin başına QQ ibaresi koyuyor.

Aslında bunu yapmalarının asıl nedeni hilenin çalıştığını potansiyel müşterilerine göstermek. Çünkü tek bir hileyi 15 dolara satarak para kazanıyor. Tencent, Çinli oyuncuları özel bir platforma toplamadan önce, bu şekilde hile yapan insanları yakalatmaya çalışıyor.

#PUBG
#hile
#oyun
#Çin
6 yıl önce