|

Otomotiv devleri Android ile anlaştı

Renault-Mitsubishi-Nissan üçlüsü otomobillerini akıllı hale getirmek için Google Android ile anlaştı. Otomotiv dünyasının devleri arasında yer alan bu markalar 2021 yılına kadar araçlarına Android işletim sistemini entegre edecekler. Yeni otomobillerde karşılaşacağımız teknolojiler haberimizde.

Yeni Şafak
10:31 - 25/11/2018 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 25/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Renault, Nissan ve Mitsubishi markalı otomobiller.
Renault, Nissan ve Mitsubishi markalı otomobiller.

Otomotiv dünyasının devleri arasında yer alan Nissan, Mitsubishi ve Renault 1999 yılında küresel işbirliği yaptı. Üç şirket üretim yaptıkları coğrafyalarda büyük Pazar paylarına sahip ve ortam platformları, ortak motor geliştirme ve elektronik sistemler için beraber çalışmalara imza atarak büyük başarı elde ettiler.

Renault-Mitsubishi-Nissan üçlüsü, Alliance (Birlik) isimli organizasyonun temellerini attı. Bu anlaşmaya göre "fantastik üçlü" yeni otomobillerinde, 2021 yılına kadar Google Android işletim sistemini kullanmaya başlayacak.

Otomobil ve teknoloji tutkunuysanız yeni anlaşma sizin için çok şey vadediyor. Üçlünün yeni otomobilleri Google Maps, Google Assistant ve diğer Android uygulamalarıyla piyasaya sürülecek. Üstelik yeni otomobillerin dokunmatik ekranları üzerinden Play Store'a bağlanılabilecek. Otonom (kendi kendini sürebilen araç) mimari de, Android ile uyum içerisinde çalışacak.


Google Asistan daha etkin olacak

Otomobil sektöründe pek çok marka, hali hazırda Google Maps'den faydalanıyor. Lakin bu işbirliği ile birlikte Google Maps servisleri her zamankinden daha iyi hale gelecek. Rotalar keskinleşecek, haritalar güncellenecek ve komutlar netleşecek.

Google Maps ve Google Assistant, Üçlü İttifak'da sürücünün dikkatinin dağılmamasına öncelik tanıyacak. Sürücü ses kontrol mimarisi sayesinde haritalara, ek uygulamalara ve sınırsız servise ulaşabilecek. Klima, süspansiyon ve sürüş modları bile ses ile kontrol edilebilecek. Basit bir örnek vermemiz gerekirse; Spotify ve Skype gibi uygulamalar kolayca indirilip ve kullanılacak.

Nissan ve Mitsubishi, Asya ve Kuzey Amerika piyasasında entegrasyon yaparken, Avrupa tamamen Renault'un hakimiyetinde olacak.

#Otomobil
#renault
#mitsubishi
#android
#google
5 yıl önce