|

OnePlus'lar kişisel verileri izinsiz olarak topluyor

OnePlus, ürettiği akıllı telefonlardaki kişisel bilgileri kendi veritabanında saklıyor. Firma bunun bir sorun olmadığını düşünüyor.

Yeni Şafak
10:54 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:58 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
OnePlus5
OnePlus5

Piyasaya amiral gemisi katili kod adıyla çıkan ve adından çokça söz ettiren akıllı telefonların kişisel bilgileri topladığı ortaya çıktı. OnePlus markası yakın zamanda yeni bir üst düzey telefon tanıtması bekleniyor.

OnePlus’ın daha önceki modelleri hakkında teknoloji blog yazarı Chris Moore, telefonun kişisel bilgileri topladığını ve bu bilgileri izinsiz kullandığını söyledi.

OnePlus, kullanılan cihazın IMEI numarası, seri numarası, cep telefonu numarası, MAC adresi, mobil şebeke adı, IMSI kablosuz ağ ESSID ve BSID gibi cihaz bilgilerini, yeniden başlatma zamanları, şarj etme zamanları gibi verileri kendi sunularında saklıyor.

Chris Moore, veri topluluğundan sorumlu kodların, OnePlus aygıt yöneticisinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Dünyanın en büyük Android cihaz üreticilerinden birisinin bu kadar çok özel veriyi izinsiz toplamayla bir sorunu olmadığı net bir şekilde görülüyor. Şirket konuyla ilgili olarak, verilerin kullanıcı desteği için toplandığı ve gizlilik kaygılarının olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

#OnePlus
#Android
#Akıllı telefon
6 yıl önce