|

Nokia CEO'su: 'Giyilebilir teknoloji kanser teşhisinde kullanılabilir'

Nokia CEO'su Rajeev Suri yakın bir gelecekte akıllı saat veya bileklik gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinin kanseri herkesten önce fark edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
17:14 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 17:20 - 26/01/2018 Cuma
Diğer
Günümüzde akıllı saat ve bileklikler en çok kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri olarak biliniyor.
Günümüzde akıllı saat ve bileklikler en çok kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri olarak biliniyor.

Teknoloji gelişmeye ve geliştikçe de insanların hayat standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Kimi zaman günlük hayatı kolaylaştıran teknoloji, kimi zaman da insan sağlığını ilgilendiren adımlar atıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre Nokia CEO'su Rajeev Suri yaptığı açıklamada, yakın bir gelecekte akıllı saat veya akıllı bileklik gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinin sağlık alanında hayati önem taşıyan birer yardımcıya dönüşebileceğini söyledi.

İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forum'unda konuşan Suri, geliştirilecek minyatür tarayıcılar sayesinde insan vücudundaki kanser oluşumlarının aylar öncesinden tespit edilebileceğini savundu.

  • Nokia'nın sağlık sektörünü ilgilendiren teknolojik yatırımlara önem verdiğini söyleyen Rajeev Suri, dile getirdiği bu teknolojinin doğrudan tüketici odaklı değil sağlık sektörünün teşhis/tedavi aşamasında kullanabileceği yardımcı ekipman olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Her ne kadar geliştirilebilecek bu ekipmanlar görünüm itibariyle akıllı saat, akıllı bileklik formatında olsa da, maliyetleri nedeniyle doğrudan tüketiciler tarafından kullanılmasının ilk etapta çok mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

#Nokia
#Sağlık
#Giyilebilir teknoloji
6 yıl önce