|

Netflix 125 milyon aboneye ulaştı

Netflix, orijinal ve lisanslı içerikler için yaptığı yatırımlarla 125 milyon kullanıcıya ulaştı. Online dizi ve film izleme platformu geçtiğimiz yıla göre net karını 112 milyon dolar artırdı.

Yeni Şafak
10:31 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 18/04/2018 Çarşamba
Diğer
Netflix geçtiğimiz yıla oranla karını neredeyse ikiye katladı.
Netflix geçtiğimiz yıla oranla karını neredeyse ikiye katladı.

Netflix tarafından paylaşılan verilere göre, 2018’in ilk çeyreğinde dünya genelinde yaklaşık 7 milyon 410 bin yeni abonesi olan platform, geçtiğimiz yılın Ocak-Mart döneminde 178 milyon dolar olan karını 290 milyon dolara çıkardı.


Netflix ayrıca, yılın ikinci çeyreğinin sonunda dünya genelinde toplam abone sayısının yaklaşık 131 milyona yükselmesinin öngörüldüğünü de belirtti.

Netflix Türkiye özel yapımlara hazırlanıyor

Türkiye üzerinden de özel reklam ve tanıtım çalışmaları yapan Netflix, yakında ilk Türk dizisine de imza atacak.

İnternetle ilgili yeni yasal düzenlemeye göre, Türkiye’de internet üzerinden yayın yapan tüm platformlar RTÜK kurallarına tabi olacak.

RTÜK üyesi Doç. Dr. Hamit Ersoy, "Yeni yasa Netflix gibi yabancı yayıncıları da kapsıyor mu?" sorusuna, "Evet. Yasaya göre Türkiye’de internet üzerinden yayın yapan tüm platformlar RTÜK kurallarına tabi olacak. Netflix de bu düzenleme içinde. Yayınlanan içerikler RTÜK tarafından denetlenecek. Kurallara uymayanlar hakkında çeşitli yaptırımlar uygulanabilecek" yanıtını vermişti.

#Netflix
#abone
#online film
#online dizi
6 yıl önce