|

NASA'nın imkansız dediği motoru Çin üretti

NASA’nın üretilmesi imkansız olarak belirttiği motor Çin’de üretildi. Herhangi bir yakıta ihtiyaç duymayan motoru tanıtan araştırmacılar, Çin hükümetinin projeyi 2010 yılından beri desteklediğini belirtti.

Yeni Şafak
16:30 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:57 - 14/09/2017 Perşembe
Diğer
EmDrive motoru.
EmDrive motoru.

Çin devlet televizyonu olan CCTV’nin yaptığı açıklamada Çinli bilim insanlarının NASA tarafından yapılması imkansız olarak belirtilen EmDrive motorunu ürettiği belirtildi. Çalıştırılması için herhangi bir yakıta ihtiyaç duymayan EmDrive motorları güneş enerjisinden elde edilen mikrodalgaları kullanıyor. Newton’un fizik yasalarına aykırı olarak görülen ve üretilmesi imkansız olarak düşünülen EmDrive motorları hakkında açıklamayı Çinli araştırmacı Dr. Chen Yue yaptı. Yue, EmDrive motorlarının bilim dünyasını heyecanlandırması gerektiğini belirterek, ‘Yaklaşık 6 ay sürecek Mars yolculuğu bu motor sayesinde 10 haftaya inebilir’ açıklamasını yaptı.

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi’ndeki araştırmacılar EmDrive motoruyla ilgili olarak 2010 yılından beri çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İngiltere’de bir medya organına konuşan kaynaklar EmDrive’a yönelik denemelerin Çin’de bulunan bir uzay laboratuarında gerçekleştirildiğini iddia etmişti. Uzay programını genişleten Çin’in EmDrive motoru ile uydu sistemlerinde yakıt tasarrufu sağlaması hedefleniyor.

#Çin
#Uzay
#Motor
#NASA
7 yıl önce