|

Minik parmaklar kodlayacak

Türkiye Vodafone Vakfı ile Habitat Derneği'nce dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi için hayata geçirilen 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Düzce’de 300 çocuğa kodlama eğitim verilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de katıldığı eğitimlerde, yaşları 7-14 arasında değişen çocuklar, eğitmenlerle birlik programlama çalışması yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 00:46 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Vodafone'dan eğitim seferberliği
Vodafone'dan eğitim seferberliği

Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği işbirliğinde hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Düzce’de Aralık ayında başlattığı kodlama eğitimlerine devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Süel’in de katıldığı eğitimlerde yaşları 7-14 arasında değişen toplam 100 çocuğa kodlama eğitimi verildi.

TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK

“Yarını Kodlayanlar” projesiyle bugüne kadar 100 çocuğa ulaşılan Düzce’de 2 ayda 3 eğitmenle toplam 300 çocuğa kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor. Böylece, Düzce ile birlikte Karadeniz Bölgesi’nde toplam bin 100 çocuğa ulaşılacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Diitalleşme bütün dünyada küresel bir trend. Türkiye de bu trendin içinde. Bu dönüşüm bir tercih değil, zorunluluk. Çünkü dünyanın yeni kuralları dijital olarak yazılıyor. Dolayısıyla bu değişimin öncüsü olmamız gerekiyor. Eğitim, dijitalleşmenin olmazsa olmazı" şeklinde konuştu.

GENÇLER ÖNCÜ OLACAK

Bakan Özlü, "Türkiye Vodafone Vakfı’nın bu faaliyeti son derece önemli. ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle genç nesilleri dijital dönüşümün öncüsü yapmak için çalışan Türkiye Vodafone Vakfı’na ve Habitat Derneği’ne teşekkür ederim. Türkiye’de 12,5 milyon nüfusu 5-14 yaş arası çocuklarımız oluşturuyor. Düzce’de de 53 bin çocuğumuz 5-14 yaş arasında" dedi.

DİJİTAL BİR NESİL GELİYOR

Dünyaya gelen her çocuğun dijital dünyaya gözlerini açtığını belirten Özlü, "Dijital bir nesil yetişiyor. Dijital geleceğin asıl aktörleri bu çocuklar olacak. Çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamak durumundayız. Vodafone, ‘Yarını Kodlayanlar’ ile büyük bir hizmet yapıyor. Bu yeni dönemi iyi okumalıyız. CV’lerde kaç programlama dili bildiğimiz daha etkili olacak. Bilgisayar okur-yazarlığımız bize kapıların daha fazla açılmasını sağlayacak. Bakanlık olarak, dijital dönüşüm yolunda atılacak her adımın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

GELECEK KODLAMADA

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ise şöyle konuştu: “Düzce, kodlama eğitimi konusunda öncü bir şehir. ‘Düzce Kodluyor’ projesiyle örnek bir girişim başlattı. Binlerce çocuk kodlama öğrendi. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik ve Yarını Kodlayanlar projemizle Düzce’yi de kapsadık. Dijital dünyanın dili kodlama. Geleceğin meslekleri kodlamaya dayanacak. Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında, Türkiye dijitalleşmiş olacak.”

  • 30 ilde 11 bin 500 çocuğa
    eğitim
  • * Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliğiyle çocuklarda kodlama bilincinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Nisan 2018 itibariyle 30 ilde 11 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Kodlama eğitimlerinde dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin çocuklara yönelik kodlama programı Scratch kullanılıyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarının kodlanmasına yönelik Arduino eğitimleri de verilecek. Projeye geçen yıl Suriyeli çocuklar da dahil edilmiş 750’ye yakın Suriyeli çocuğa ulaşılmıştı.
#Kodlama
#Vodafone
#eğitim
6 yıl önce