|

Güncellemeye dikkat: Dosyalarınızı siliyor

Microsoft, Windows 10 için yayınladığı kritik güncellemenin sistem dosyalarını sildiği ve bilgisayara zarar verdiği gerekçesiyle geri çektiğini duyurdu. Hatalı yayınlanan güncellemeden birçok Windows kullanıcısı olumsuz etkilendi. Detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
15:23 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 09:56 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Microsoft, benzer sorunları bu yılın başında yayınladığı Windows 10 güncellemesinde de yaşamıştı.
Microsoft, benzer sorunları bu yılın başında yayınladığı Windows 10 güncellemesinde de yaşamıştı.

Microsoft’un 2015 yılında kullanıma sunduğu Windows 10 işletim sistemi, 2 Ekim'de altıncı büyük sistem güncellemesini aldı.

Fakat güncellemeyi yapan kullanıcılar bilgisayarlarındaki bazı sistem dosyaları, fotoğraf ve belgelerin silindiğini fark etti. Sorunun daha fazla kullanıcıyı etkilemesi üzerine Microsoft, yayınladığı kritik güncellemeyi geri çekti.

  • Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft, "Güncelleme sonrası bazı dosyalarının kaybolduğunu belirten kullanıcı şikayetlerini incelediğimiz şu dönemde, Windows 10 Ekim 2018 (versiyon 1809) güncellemesinin dağıtımını durdurduk" dedi.

Dosya silme sorunu için şimdilik bir çözüm sağlanmadı, ancak Microsoft manuel indirilen Ekim 2018 Güncelleştirmesi’ni yüklememeleri konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Eğer güncelleme sonrası sizin de silinmiş fotoğraf ve belgelerini varsa, yedekleme yapıp Windows 10’nu tekrar kurmanız tavsiye ediliyor.

#Microsoft
#Windows 10
#Güncelleme
6 yıl önce