|

Mercedes Uber'e benzer bir hizmet vermeye hazırlanıyor

Mercedes-Benz önümüzdeki yıl sürücüsüz araç teknolojisini kullanarak Uber benzeri bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Alman otomotiv devi, 2019’un ikinci yarısında hayata geçirilecek projeyi ilk olarak Silikon Vadisi’nde test edecek.

Yeni Şafak
11:40 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:44 - 12/07/2018 Perşembe
Mercedes'in konsept aracı F015, otonom sürüş teknolojisi ve sıra dışı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmişti.
Mercedes'in konsept aracı F015, otonom sürüş teknolojisi ve sıra dışı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Sürücüsüz araç teknolojisi üzerine tartışmalar devam ederken teknoloji ve otomobil devleri bu yeniliği kullanmak için yeni projeler geliştiriyor. Yakın bir gelecekte oldukça yaygınlaşması öngörülen sürücüsüz araçların taksi hizmeti vermesi son dönemlerin en popüler başlığı haline geldi. Mercedes’in bağlı bulunduğu Daimler de sürücüsüz taksilerle ilgili yeni bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı.

Test süresince ücretsiz olacak

Yapılan açıklamaya göre bu yeni hizmet 2019'un ikinci yarısında hayata geçirilecek olan proje ilk etapta Silikon Vadisi'nde test edilecek ve sonrasında da yaygın bir hizmet haline gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda test süresi boyunca sürücülü Mercedes araçlarla da hizmet verilmesi planlanıyor. Sürücüsüz taksi hizmeti test süresi boyunca ücretsiz olacak.

Yapay zekayı Nvidia üretecek

Mercedes-Benz, araçlar için Bosch ile çalışacak ve Nvidia ile çalışacak. Şirket, tüm bu üretim aşamalarında dikkat edecekleri ilk şeyin güvenlik olduğunu açıkladı. Hem araçlarda hem de yazılımda hız değerlendirmesi değil güvenlik değerlendirmesi ön planda olacak. Bu sayede Uber'in başına gelen talihsiz kaza olayına benzer durumlar yaşamaktan kaçınmaya çalıştıkları söylenebilir.

#Mercedes
#UBER
#otonom
6 yıl önce