|

Mercedes-Benz geleceğin trendlerini bu merkez ile belirleyecek

Mercedes-Benz, Avrupa’nın Silikon Vadisi olan Sophia Antipoli’e yeni İleri Tasarım Merkezi’ni açıyor. 2018 baharında açılacak merkez Mercedes-Benz’in küresel tasarım ağının 6. Parçası olarak geleceğin trendlerini belirleyecek.

Yeni Şafak
12:06 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:15 - 23/12/2017 Cumartesi
Diğer
Çin'deki Mercedes-Benz İleri Tasarım Merkezi'nden bir fotoğraf.
Çin'deki Mercedes-Benz İleri Tasarım Merkezi'nden bir fotoğraf.

Otomotiv devi Mercedes-Benz konfor güvenlik ve tasarım alanında ilklere defalarca imza atmış bir marka. Fransa’nın Cote d’Azur bölgesinde bulunan Avrupa’nın silikon vadisi Teknoloji ve Bilim Parkı Sophia Antipolis’te yeni İleri Tasarım Merkezi’ni açacak. Almanya, Amerika, Çin ve İtalya’daki merkezlerden sonra Mercedes-Benz’in küresel tasarım ağının 6. Parçası olacak.

Mercedes-Benz, Fransa’da açılacak olan İleri Tasarım Merkezi’nde moda ve endüstriyel tasarımcıların yanı sıra grafik tasarımcılar, modelleyiciler, terziler ve 3B uzmanları çalışacak. İleri Tasarım Merkezleri, dünyanın üç kıtasında sanat, kültür ve mimari gibi alanlarda birer dedektör görevi görüyor. Marka, tasarım merkezleri sayesinde en yeni trendleri yakalıyor, analiz ediyor ve ‘Duyusal Saflık’ felsefesiyle ürettiği tasarımlara karakter vermeye devam etmek için gerekli veriyi elde ediyor.


  • Sophia Antipolis Teknoloji ve Bilim Parkı’nda kurulan yeni İleri Tasarım Merkezi ise Fransa’daki tasarımcıların yeni evi olacak. Yeni yerleşke 2 bin 400 hektarlık bir alanda kurulu olan, 2 bin 230 şirket için yaklaşık 36 bin 300 kişinin çalıştığı Fransız ‘silikon vadisi’nin tam ortasında bulunuyor.

Binanın tüm cepheleri camla kaplı, 50 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde bir silindir şekline sahip. Tasarımcılar için ideal bir çalışma ortamı düşünülerek dizayn edilmiş. Toplam 3 bin metrekare üzerine kurulu olan İleri Tasarım Merkezi, 50 tasarımcıya çalışma alanı sunacak. Geleneksel dış ve iç tasarımdan otonom sürüşe, insan-makine iletişiminin her geçen gün daha da önem kazandığı dijital ve Kullanıcı Arayüzü(UI) ve Kullanıcı Deneyimi(UX) tasarıma kadar, tasarımla ilgili tüm disiplinler bu merkezde yer alacak.

  • Daimler AG Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener, "Yeni merkezimizde sismologlar misali dijital ve analog dünyaların eğilimlerini ve gereksinimlerini gözlemleyip bunları otomobillerimize entegre edeceğiz. Tüm bölümlerin birbirleriyle kusursuz iletişim ve işbirliğine imkân tanıyan yeni merkez sektörde tek olacak." dedi.
  • Wagner, otomobilin geleceğini belirleyecek çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü: "Otomotiv endüstrisinin geleceği için hayati önem taşıyan CASE stratejimizin 'bağlanabilir' (Connected), 'otonom sürüş' (Autonomous), 'paylaşım hizmeti' (Shared & Services) ve 'elektrikli sürüş' (Electric Drive) konularını tasarım organizasyonumuza entegre ettik."

Sophia Antipolis Teknoloji ve Bilim Parkı'nda kurulan İleri Tasarım Merkezi, 2018 baharında devreye girerek Amerika ve Asya'daki mevcut merkezlerle birlikte geleceğin trendlerini belirleyecek çalışmalarına başlayacak.

#Mercedes Benz
#Fransa
#Tasarım
6 yıl önce