|

MacBook Pro'ların ısınma sorunu çözüldü

MacBook Pro’ların yaşadığı ısınma sorununa Apple’dan çözüm geldi. Apple, yayınladığı güncellemeyle MacBook Pro’ların ısınmasına ve yavaşlamasına neden olan yazılımı tespit ederek sorunu ortadan kaldırdığını duyurdu.

Yeni Şafak
11:45 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 26/07/2018 Perşembe
MacBook Pro
MacBook Pro

Apple, Intel Core i9 işlemcili yeni MacBook Pro modellerinin ısınma ve yavaşlama sorunuyla gündeme gelmişti. Kullanıcıların şikayetleri üzerine MacBook Pro modellerini inceleyen Apple, yük altında 4.8 GHz’e kadar çıkması gereken işlemcinin, Macbook Pro ısındığı için baz frekans olan 2.9 GHz altına inerek, 2.2 GHz gibi hızlara düştüğü tespit etti.

Isınma sorunu yazılımsal

Apple yaptığı açıklamada sorunun firmware'de eksik kalan bir dijital anahtardan kaynaklandığını, bunun termal yönetim sistemini olumsuz etkilediğini söyledi.

Onarım, macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update'e dahil edilmiş bulunuyor. Firma, açıklamasında, web sitesinde gösterilen performans sonuçlarının değişmediğini, kullanıcıların 15 inç MacBook Pro'dan yüzde 70, 13 inç Touch Bar'lı MacBook Pro'dan ise iki kat daha hızlı performans bekleyebileceklerini söyledi.

Yeni yamalar gelebilir

Yeni yama ile yapılan testlerde belirgin farklar oluşmuş. Adobe Premier Pro testlerinde 39 dakikaya kadar çıkan Core i9 işlemcili MacBook Pro modeli yama sonrası 23 dakikaya inmiş durumda.

Uzmanlar üst seviye MacBook Pro versiyonlarında Apple’ın soğutma sistemini daha verimli bir şekilde kullanabileceğini belirtiyor. Bu bakımdan bu konuya yönelik yeni yamalar gelebilir.

#MacBook Pro
#MacBook
#Apple
6 yıl önce