|

Lise öğrencisi Apple'ın sistemine sızdı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, 16 yaşındaki bir öğrenci tarafından hacklendi. Avustralya’da yaşayan genç bilgisayar korsanı, sisteme sızarak toplamda 90GB’lık müşteri verisini ele geçirdi.

Yeni Şafak
14:16 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 14:30 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Apple, 16 yaşındaki bir öğrenci tarafından hacklendi.
Apple, 16 yaşındaki bir öğrenci tarafından hacklendi.

Apple, güvenliğine çok fazla güveniyor ancak geçmişte iCloud hesaplarının defalarca sızdırılmasıyla gündeme gelmişti. Bu sefer de 16 yaşındaki bir lise öğrencisi, şirketin müşteri verilerinin bulunduğu 90 GB’lık dosyayı hackledi. Güvenlik dosyalarını ele geçirerek müşteri verilerine ulaşan genç bilgisayar korsanı basit bir hata yaptığı için yakalandı.

Apple'ı 1 yıl boyunca hackledi

Avustralya’da yaşayan 16 yaşındaki bilgisayar korsanı ele geçirdiği verileri ‘hacky hack hack’ isimli bir dosyaya kaydettiği için yakayı ele verdi. Apple’ın güvenlik duvarlarını aşmayı başaran bilgisayar korsanı 1 yıl boyunca şirketin sunucularını hackledi. Ayrıca kullanıcılara oturum açma izni verenve son derece güvenli olması gereken yetkilendirilmiş anahtarlara da erişim sağladı.

'Hacky hack hack' ele verdi

  • Apple, 1 yıl sonunda hackerın bilgisayarının seri numarasını tespit etti. Avustralya Federal Polisi (AFP), “hacky hack hack” klasörü de dahil olmak üzere, işlemde hack kanıtı olan iki dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ve bir sabit disk ele geçirdi.

Şirket genç bilgisayar korsanı ve davanın içeriği hakkında hiçbir açıklama yapmadı. 16 yaşındaki bilgisayar korsanının ünlü bir hacker topluluğunda meşhur olması nedeniyle ismi paylaşılmadı. Apple ise çalınan verilerin neler olduğuna dair bilgileri paylaşmıyor.




#Bilgisayar korsanı
#apple
#avustralya
6 yıl önce