|

Lada 1.3 motoru ile 5 ton çimentoyu çekti

70’li yılların efsane aracı olarak bilinen Lada’ya yapılan güç testi akıllara durgunluk verdi. 1.3 motoru ile içine dökülen 5 tonluk çimentoya meydan okuyan Lada, yine sınırlarının çok üstünde bir performans göstermeyi başardı.

Yeni Şafak
12:41 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Efsane araç Lada'nın sınırlarını yine zorlamayı başaramadılar.
Efsane araç Lada'nın sınırlarını yine zorlamayı başaramadılar.

Rus otomotiv devinin 70’li yılların sonunda ürettiği ve kullanıcılarının büyük beğenisini toplaya Lada, hala günümüzde üretilen birçok araca taş çıkarmaya devam ediyor. Youtube yayını yapan Garage 54 ekibi de Lada araç ile akıl almaz bir test yapıyor.


Yapılan test Lada araca adeta işkence çektirmek gibi lakin Rus üretimi Lada söz konusu işkence testinden de başarı ile çıkarak kendini kanıtlamayı başarıyor. Başlangıçta motorda küçük bir çalışma hatası ile karşı karşıya kalan Garage 54 ekibi, motor sorununu hallettikten sonra işe koyuluyor. Akabinde aracın içerisine yapılan bir düzenek yardımı ile 5 ton ağırlığında çimento dökülüyor. Sonrasında lastiklerin havasını es geçen Garage 54 ekibi, lastiklerin havasını tamamlıyor ve 1.3 litrelik motora sahip aracı zorlamaya başlıyor.


Hurdaya yakın bir seviyede bulunan araç, bulunduğu yerdeki çukurdan çıkar çıkmaz 5 ton ile adeta şov yapıyor.

İşte Garage 54 ekibinin 1.3 litrelik motora sahip Lada ile 5 tonluk çimento meydan okuma görüntüleri:


#Lada
#Çimento
#Garage 54
6 yıl önce