|

Korsanlar gizlice beğendiriyor

Sosyal medyayı hedef alan Faceliker adlı truva atı, kullanıcılardan habersiz Facebook içeriklerinin beğenilmesini sağlıyor. Korsanlar haberlerin, videoların, web sitelerinin ya da reklamların daha popüler görünmesini sağlayarak haksız kazanç elde ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:44 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Son dönemde internet korsanlarının sosyal medyaya yönelik saldırılarında büyük artış gözleniyor.
​Son dönemde internet korsanlarının sosyal medyaya yönelik saldırılarında büyük artış gözleniyor.

Son dönemde internet korsanlarının sosyal medyaya yönelik saldırılarında büyük artış gözleniyor. Eylül 2017 verilerini kapsayan McAfee Labs Tehditler Raporu'na göre, Faceliker truva atının etkisi ile birlikte sosyal medyada gözlemlenen yeni zararlı yazılım örneklerinde %67 artış kaydedildi. Faceliker, 2. çeyrekte tespit edilen 52 milyon zararlı yazılım örneğinin %8,9’unu oluşturacak yoğunlukta tehdit üretirken, Facebook da önemli bir saldırı platformuna dönüştü.

WEB TARAYICISINA YERLEŞİYOR

Faceliker, kötü amaçlarla kurulmuş ya da ele geçirilmiş bir web sitesini ziyaret eden kullanıcının tarayıcısına yerleşiyor. Ardından kullanıcının Facebook “beğenilerini” 'hack’liyor ve kişinin bilgisi ya da izni olmadan içeriklerin beğenilmesini sağlıyor. Böylece Faceliker’ın arkasındaki korsanlar haberlerin, videoların, web sitelerinin ya da reklamların daha popüler ve güvenilir görünmesini sağlayarak para kazanıyor.

SİBER TEHDİTLERDE HIZLI ARTIŞ

Yeni zararlı yazılım örneklerinin sayısı, 2. çeyrekte %67’lik artışla 52 milyona yükseldi. Bu artışın ardından iki temel neden bulunuyor; zararlı yazılım oluşturanların sayısındaki önemli artış ve yeni zararlı yazılım örneklerinin %8.9’undan sorumlu olan Faceliker truva atı. Son bir yılda ise zararlı yazılım örneklerinin toplam sayısı %23 artarak 723 milyona ulaştı.

  • GERÇEKLİK ALGISI MANİPÜLE EDİLDİ
  • Faceliker truva atının gittikçe günlük yaşamın içinde daha çok yer edinen sosyal medyayı ve uygulama tabanlı iletişimi manipüle ettiğine değinen McAfee Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü İlkem Özar, “Faceliker’ın arkasındaki kişiler, uygulamaları ya da haberleri olduğundan daha popüler ve güvenilir göstererek bizlerin değer ve gerçeklik algısıyla oynuyor. Bu tip yöntemler kârlı olduğu sürece, benzer mekanizmaların artacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.
#Korsan
#Yazılım
#Beğeni
7 yıl önce