|

Kimsenin görmediği Golf’ler bir araya getirdi

Josef Juza isimli bir koleksiyoner, Alman otomotiv devi Volkswagen’in 1974 yılında ilk üretimini yaptığı Golf’ün günümüze kadar hiç görülmemiş modellerini bir araya toplamayı başardı. Adeta bir hazine değerindeki koleksiyonun içerisinde yer alan parçaları görenler ise üretilen Golf modellerine resmen inanamıyor. İşte o bir araya getirilmiş efsane araçlar...

Yeni Şafak
10:22 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Müze açıldığında birçok otomobil tutkununu kendine hayran bırakacak.
Müze açıldığında birçok otomobil tutkununu kendine hayran bırakacak.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in 1974 yılında ilk üretimini yaptığı Golf, günümüze kadar meraklıları tarafından ilgi ile takip edilen araçlar arasından yerini alıyor. Birçok versiyon seçeneği ile üretilen Golf, her yeni modelinde meraklılarını kendine hayran bırakırken, çoğu dönemde kullanıcı tercihlerine göre de şekillenmeye devam ederek süre geldi.

Günümüze gelindiğinde ise güçlü motor seçenekleri ve görsel tasarımın haricinde elektrikli motora entegre edilmeye çalışılan Golf, önümüzdeki dönemlerde çok farklı bir varyasyonla kullanıcılarının karşısına çıkacak gibi görünüyor.


Lakin geçmişten bugüne unutulmaya yüz tutmuş tasarım ve modeller, buda mı üretilmiş diyeceğiniz Golf modelleri mevcut. Hatta bir çok kişi bu modelleri görme fırsatı elde edemedi bile. Ama Josef Juza isimli bir koleksiyoner, İçerisinde bugüne kadar eşi ve benzerine rastlanmamış Golf modellerini bir araya getirmeyi başarmış.



Garajında birbirinden fark 114 çeşit Golf modeli bir araya getiren koleksiyoner, tüm araçları bir müzede buluşturmayı amaçlıyor. Hayranlık uyandıran koleksiyonun içinde ralli için özel olarak hazırlanmış G60 Limited (210 beygir-4×4), sürgülü kapı yapısına sahip üretim öncesi prototip, 1981 model yıllı elektrikli CitySTROMer ve pek çok GTI rozeti dahi bulunuyor.

Söz konusu araçların arasında restore edilmemiş tamamı orijinal araçlarda bulunuyor. Tamamen orijinal araçlardan birisi de 1 milyon kilometreyi devirmiş durumda görünüyor.


Bu hazine değerindeki koleksiyonu Golf hayranları ile buluşturmak için hazırlıklara başlayan Josef Juza yakın zamanda bir müze açarak tüm araçları sergileyecek.

İşte koleksiyonerin bir araya getirdiği Golf modelleri:


#Volkswagen
#Golf
#Koleksiyon
6 yıl önce