|

Kia 27 bin aracını geri çağırıyor

Kia, elektrik sisteminde yangın çıkması ihtimaline karşı 2016-2017 yılları arasında satışı gerçekleşen 27 bin hibrit SUV modeli Niro’yu geri çağırdığını duyurdu.

Yeni Şafak
10:12 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 11/10/2018 Perşembe
Diğer
Kia Niro
Kia Niro

Güney Koreli otomobil devi Kia, hibrit SUV modeli Niro’yu geri çağırdığını duyurdu. 1 Aralık 2016 ve 11 Eylül 2017 yılları arasında üretilmiş olan Kia Niro modellerini etkileyen sorun için şirket, çağrılan araçlardan sadece yüzde 1’lik kısmının etkilendiğini tahmin ediyor.

Ülkemizde de satışı gerçekleşen Kia Niro'nun sorunu güç rölesi düzeneğinden kaynaklanıyor. Arka koltuğun altına konumlandırılmış olan röle, bir takım elektrikli bileşenlere ve ana röleye ev sahipliği yapıyor. Webtekno'nun haberine göre, ana rölenin kontakları arasında geniş bir bağlantıya sahip olmaması devrenin direncini artırıyor ve ısı oluşmasına neden oluyor.

Bu sorun, arka koltukta
“termal hasara”
yol açabilecek kadar artabiliyor ki bu da yangın çıkması ihtimalini doğuruyor. Sorun aracın panelinde bir uyarı ışığının yanmasına veya aracın çalışmamasına da neden olabiliyor.
  • Teknik servis geri çağrılan araçlarda sorunu iki şekilde çözecekler; birinci seçenekte eğer güç rölesi ısı kaynaklı bir hasar oluşumu göstermezse bayi yalnızca ana röleyi değiştirecek. Eğer ısı kaynaklı bir hasar oluşursa da tüm güç rölesi düzeneği değiştirilecek.
#Kia Niro
#Hibrit
#elektrikli motor
5 yıl önce