|

KFC Bitcoin ile satış yapmaya başladı

Dünya çapında bir üne sahip Fastfood devi KFC, Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı. Duyuruyu yapmasının ardından hızla kova tavuklarını tüketen firma, şimdilik her Cuma Bitcoin ile satış yapmayı planlıyor.

Yeni Şafak
10:54 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 11:32 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fastfood devi KFC, her cuma Bitcoin ile satış yapmayı planlıyor.
Fastfood devi KFC, her cuma Bitcoin ile satış yapmayı planlıyor.

Gün geçtikçe daha fazla kişinin yatırım yaptığı dijital para birimi olarak bilinen Bitcoin, büyük alışveriş firmaları tarafından kullanılmaya devam ediyor. Giderek daha fazla firmanın kullanıma açtığı Bitcoin, fastfood devi KFC tarafından da kabul edildi.

Duyanları şaşkına uğratan bu ödeme seçeneğine sevenleri inanmak istemese de fastfood devi, ödeme yöntemini çoktan hayata geçirdi. Yaptığı duyurunun ardından ciddi bir sipariş yağmuruna tutulan KFC kısa sürede kova tavuklarını tüketti. 20 dolara denk gelen Bitcoin karşılığında ürünlerini satışa sunan KFC, uygulamaya ilk olarak Kanada’da başladı.


Piyasada büyük dalgalanmalar yaşayan Bitcoin ile alışverişin önünün açılması, bu yatırım aracının hızla yükselmesine neden olacağı ifade ediliyor. Şirketler açısından da bir kar aracı olarak görülmeye başlayan Bitcoin’i burada olduğu gibi daha birçok büyük firmada kullanmak istiyor.

Bitcoin ile ödemeler için BitPay servisi ile ortaklık fastfood devi KFC, sipariş verenleri BitPay’ın ödeme sayfasına yönlendiriyor. Bir günlük promosyon olarak tasarlanan kampanyaya yoğun ilgi geldiği için KFC Kanada’nın Bitcoin ile satışı her cuma günü tekrarlaması bekleniyor.

#KFC
#Bitcoin
#BitPay
6 yıl önce