|

Kendi kanserini iPhone ile teşhis etti

Bir damar cerrahı, iPhone’larda çalışan bir mobil ultrason kullanarak boğazındaki kanseri tespit etti. Mobil ultrason cihazı, iPhone’a bağlanarak görüntüleri cihazın ekranına gönderebiliyor.

Yeni Şafak
09:49 - 31/10/2017 Tuesday
Güncelleme: 09:55 - 31/10/2017 Tuesday
Yeni Şafak
iPhone ile uyumlu olarak çalışan ultrason cihazı Butterfly iQ
iPhone ile uyumlu olarak çalışan ultrason cihazı Butterfly iQ

Kalp damar cerrahı olan John Martin, uzun süredir boğazında rahatsızlık hissediyordu. Çalıştığı kurum tarafından üretilen ultrason cihazını kendi üzerinde deneyen cerrah boğazındaki skuamöz hücreli kanseri teşhis etti.

Ultrason sistemleri için ortalama fiyat 115 bin dolar ve düşük sistemler ise yaklaşık 25 bin dolara mal olabiliyor. Butterfly iQ ismi verilen cihaz 2 bin dolara önümüzdeki sene satılmaya başlanacak. Söz konusu teknolojinin yerleşik ultrason sisteminden ucuz olmasının sebebi küçük bir mikroçip üzerine kurulması olarak belirtiliyor.

Doktor Martin, ultrason cihazıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı;


Yarıiletken teknolojiyi biyolojiye uyarlayan girişimci Jonathan Rothberg, daha önce 2011'de Butterfly Network'ü (Kelebek Ağı'nı) kurdu. Rothberg, sekiz yıllık bir süre içerisinde ultrason cihazının fikrini konseptten pazara aktarmayı başardı. Şirket şimdiye kadar 100 milyon dolardan fazla para topladı.

Butterfly iQ , özellikle bir iPhone kullanımını içeren ve kanser türlerini teşhis etmeye yardımcı olmak için geliştirilmiş en yeni teknolojidir.

#iPhone
#Ultrason
#Sağlık
6 years ago