|

İşte iPhone’un 10 yıllık değişimi

iFixit ekibi, 10 yıl boyunca üretilen tüm iPhone modellerinin fotoğrafını çekerek iç dizaynda meydana gelen değişimi gözler önüne serdi. Kullanım kolaylığına sahip olan iPhone, kompakt iç dizaynıyla da kullanıcıların yüzünü güldürüyor.

Yeni Şafak
15:59 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple'ın son modeli iPhone 8, Türkiye'de 4.149 TL'den satışa çıkacak.
Apple'ın son modeli iPhone 8, Türkiye'de 4.149 TL'den satışa çıkacak.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın ilk olarak 10 yıl önce piyasaya çıkarttığı iPhone’lar bu zamana kadar şüphesiz büyük değişime uğradı. Dünyanın en çok tercih edilen akıllı telefonu iPhone, son modeli iPhone X ile de adeta zirve yaptı. 3 Kasım’da satışa çıkacak telefonun satış rekorları kıracağı şimdiden öngörülebiliyor.

Bilindiği üzere iPhone’lar, işletim sistemi sayesinde kolay kullanımının yanı sıra düzenli iç donanım yapısıyla da ön plana çıkmayı başarıyor. Zira bazı akıllı telefonların içi açıldığında oldukça karmaşık bir yapıyla karşılaşılıyor. iPhone’da ise daha kompakt bir iç dizayn var ve istenen donanıma kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bu da kullanıcıların gerektiği durumda kendi kendine telefonlarını tamir etme olanağı sağlıyor. Örneğin bu işlere el yatkınlığı olan bir kişi, YouTube’dan video izleyerek kolaylıkla bir iPhone’un bataryasını değiştirebilir.


iFixit ekibi, iPhone’ların iç yapısındaki değişikliği göz önüne sermek için bu zamana kadar üretilen tüm modellerin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını yayınladı. Fotoğraflarda Apple’ın, her iPhone modelinde iç dizaynı biraz daha geliştirdiği ve kompakt bir tasarıma ulaştığı göze çarpıyor.

iPhone 8 satışa sunulduğu için görüntülerde bu model de bulunuyor. Henüz satışa sunulmayan iPhone X’in iç dizaynı ise merakla bekleniyor.

#Apple
#iPhone
#Değişim
6 yıl önce