|

İstanbul çıkışlı virüs binlerce Android telefona bulaştı

Google, İstanbul’da geliştirilen oyun görünümlü 13 uygulamayı Google Play’den kaldırdı. Kişisel verileri çalan ve reklam gösteren uygulamalar, toplamda 500 binden fazla kişinin Android telefon ve tabletine indirdiği ortaya çıktı. Silinen 13 uygulamanın da ismi yayınlandı. Eğer bu uygulamalar siz de yüklüyse hemen silin.

Yeni Şafak
12:43 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Virüslü uygulamalar, dünyaca ünlü antivirüs şirketi ESET tarafından tespit edildi.
Virüslü uygulamalar, dünyaca ünlü antivirüs şirketi ESET tarafından tespit edildi.

Binlerce kişinin oyun diye indirdiği toplamda 13 uygulanın virüs olduğu ortaya çıkmasıyla, Google Play’de apar topar silindi. İşin ilginç yanı, bu uygulamaların tamamının İstanbul’da geliştirilmiş olması.

580 binden fazla kişinin yüklediği oyun görünümlü kötü amaçlı uygulamaları, dünyaca ünlü antivirüs firması ESET ortaya çıkardı.


Eğer bu uygulamalar sizin de telefon veya tabletinizde yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor. Aksi takdirde kişisel bilgileriniz çalınmaya devam edecek.

Play Protect işe yaramıyor mu?

“Tam ağ erişimi”
ve
“başlangıçta çalıştır”
gibi izinlere ulaşıp kişisel bilgileri çalan ve kullanıcıya reklam gösteren bu uygulamaların, şimdiye kadar 580 binden fazla telefon ve tablete yüklenmiş olması ve Google tarafından tespit edilememesi, akıllarda soru işareti bıraktı.

Bu tür kötü amaçlı uygulamaları tespit etmesi için Google tarafından geliştirilen
Play Protect
özelliğinin de işe yaramadığı böylelikle ortaya çıkmış oldu.

#Android
#virüslü oyun
#İstanbul
5 yıl önce