|

iPhone X düşme testinde sınıfta kaldı

iPhone X'un merakla beklenen düşme testi videoları yayınlandı. Düşme testinde Samsung Galaxy S8 ile kıyaslanan iPhone X, güçlendirilmiş cam tasarımına rağmen bir hayli hasar gördü ve satın almak isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Yeni Şafak
16:13 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:14 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
iPhone X'un 64 GB hafızaya sahip modeli ülkemizde 6.099 liradan satışa sunulacak.
iPhone X'un 64 GB hafızaya sahip modeli ülkemizde 6.099 liradan satışa sunulacak.

Milyonların merakla beklediği iPhone X dün 60’ı aşkın ülkede satışa çıktı. Apple Store’ların önünde oluşan uzun kuyrukların sonrasında çok sayıda kişi iPhone X sahibi oldu. Telefonun satışa sunulmasıyla birlikte test videoları da yayınlandı ve akla takılan sorular yanıt buldu.

Bu soruların en önemlisi elbette iPhone X’un ne kadar dayanıklı olduğuydu. Bunun için iPhone X’a defalarca düşme testi yapıldı ve dayanıklılığı test edildi. Bilindiği üzere telefonun önü ve arkası cam tasarıma sahip. Fakat Apple, güçlendirilmiş cam kullanıldığını ve dayanıklı olduğunu ifade etmişti.


Ne yazık ki görüntüler aynısını söylemiyor. Düşme testlerinde yere bırakılan iPhone X’ların paramparça olduğu dikkat çekti. Bazı testlerde ise iPhone X, Samsung’un amiral gemileriyle karşılaştırıldı. Bu testlerde de Samsung’un bariz bir şekilde daha dayanıklı olduğu ortaya çıktı. ABD’de 999 dolardan satılan, ülkemize ise 6.099 liradan giriş yapacak olan telefonun bu denli dayanıksız olması elbette tepki çekti.

Bu da demek oluyor ki eğer bir iPhone X sahibi olmak istiyorsanız onu ya çok dikkatli kullanmanız gerek ya da en kaliteli kılıfları alarak güvenliğini artırmalısınız. Yoksa onarım için yine binlerce lira ödemek zorunda kalabilirsiniz.


#Apple
#iPhone X
#Düşme testi
6 yıl önce