|

iPhone X almak yerine yapılabilecek 5 şey!

Geçtiğimiz günlerde iPhone X'un Türkiye fiyatını açıklayan Apple, satın almak isteyenleri adeta hayal kırıklığına uğratmıştı. Türkiye'de 6.099 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak iPhone X'u almak yerine birçok şey yapılabiliyor. İşte iPhone X fiyatına yapılabilecek 5 şey...

Yeni Şafak
15:00 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:06 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
3 Kasım'da satışa sunulacak iPhone X, 64 ve 256 GB hafıza seçeneklerine sahip.
3 Kasım'da satışa sunulacak iPhone X, 64 ve 256 GB hafıza seçeneklerine sahip.

Apple Türkiye, geçtiğimiz günlerde iPhone X’un Türkiye fiyatını açıklamıştı. ABD’de 3 Kasım’da 999 dolardan satışa çıkacak telefon, ülkemizde 6.099 TL gibi uçuk bir rakamdan giriş yapacak. Ayrıca telefonun 256 GB’lık modeli ise tam 6.899 TL’lik bir satış fiyatına sahip. iPhone X, bu satış rakamlarıyla birlikte ülkemizde ana akıma hitap eden en pahalı akıllı telefon olmayı başarıyor.

iPhone X’un fiyatının bu kadar yüksek olması, insanları haliyle bu telefonu satın almak yerine yapılabilecek şeyleri düşünmeye itiyor. İşte iPhone X’un Türkiye fiyatı karşılığında alınabilecek hizmetlerin listesi:

1- Çift kişi 2 hafta Umre ibadeti

Güncel Umre turu fiyatlarına baktığımızda, 2 haftalık turların ortalama 3 bin TL olduğunu görüyoruz. Yani iPhone X almak yerine çift kişi, yaklaşık 6 bin TL ödeyerek 2 hafta umre turuna katılabilir.


2- Otomobil

Popüler e-ticaret sitelerine baktığımızda, 6 bin TL’ye kadar kullanılmış otomobil satın almak mümkün. Bu otomobiller genellikle Şahin, Kartal, Doğan, Toros vb. modellerden oluşuyor.


3- Motosiklet

6 bin TL’ye sıfır otomobil satın almak mümkün değil fakat motosiklet almak mümkün. iPhone X fiyatına hem sıfır hem de ikinci el çok sayıda motosiklet modeli tercih edilebilir.



4- Çift kişi 1 hafta Avrupa turu

Tatil acentelerine baktığımızda, bin euro karşılığında çift kişi 1 hafta Avrupa turu yapılabildiğini görüyoruz. Örneğin Benelüks (Belçika, Lüksemburg, Hollanda) ve Paris’i içeren 1 haftalık kültür turları kişi başı 499 eurodan başlıyor. iPhone X parasıyla Avrupa turunun yanı sıra orada harcanabilecek cep harçlığı da cebinizde kalıyor.



5- iPhone 7 ve iyi bir bilgisayar

Bildiğimiz üzere yeni iPhone’ların tanıtılmasıyla birlikte iPhone 7’nin satış fiyatı 3.299 TL’ye düştü. Geriye kalan 2.800 TL ile de güncel piyasada oldukça iyi özelliklere sahip bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar satın alınabilir.


#Apple
#iPhone X
6 yıl önce