|

Instagram'dan ayrılışı hakkında açıklama yaptı

Kevin Systrom, Instagram CEO’luğunu bırakması ve şirketten ayrılmasından sonra ilk defa süreç hakkında konuştu. Mark Zuckerberg’in yönetimindeki ekipte işlerin aslında çok iyi gitmediğine dair bazı sinyaller verdi.

Yeni Şafak
12:17 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:46 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Kevin Systrom
Kevin Systrom

Instagram’ın kurucularından Kevin Systrom geçtiğimiz ayın sonlarında istifa etmişti. Kurucusu olduğu şirketten ayrıldıktan sonra ilk defa konu hakkında açıklamalar yaparak, Facebook’taki gerilimin süreci hızlandırdığına dair ipuçları verdi. Bunlara ek olarak ortada bir kırgınlığın olmadığını vurgulayarak, kendi projeleriyle ilgilenmek istediğini ve Instagram’ın başarılı olmasını dilediğini söyledi.

  • San Fransisco’da düzenlenen bir etkinlikte açıklamalar yapan Systrom, “Bir şeyi bırakmak için bazı sebepler olması gerekiyor. Kimse bir işi her şey mükemmel giderken bırakmaz. İş hayatı zorlu” İfadelerini kullandı.

Instagram'ın başarılı olmasını istiyor

Systrom, Instagram’ı beraber kurduğu Mike Krieger ile Facebook’a 1 milyar dolar karşılığı satıldıktan sonra 6 yıl daha görevlerine devam ettiklerine değindi. Bunun girişimlerini satan diğer girişimcilere kıyasla çok uzun bir süre olduğuna da dikkati çekti.

Kevin Systrom Instagram’ın başında kurucuları olmadan da başarılı olmaya devam edeceğine inanıyor. Bu konuyla ilgili samimiyetini ise “eğer Instagram üç kat büyürse ve dünyadaki en önemli şey olursa bu benim için, başında ben olmasam bile, muhteşem bir şey olur” sözleriyle gösteriyor.

#facebook
#Instagram
#Kevin Systrom
#Sosyal medya
6 yıl önce