|

Instagram’da nasıl gizli kalınır?

Instagram’a gelen yeni özellik birçok kişiyi sevindirirken bazı kişileri de rahatsız etti. Platforma gelen yeni özellik sayede kullanıcıların hesaplarına en son ne zaman giriş yaptığı ve çevrimiçi olup olmadığı belli oluyor. Bu durumdan rahatsız olanlar ise kendini yeniden gizli moda olabilmek için birkaç adımda bazı ayarları kapatmaları gerekiyor. İşte Instagram’da gizli kalmanın yolları...

Yeni Şafak
10:53 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 10:54 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Instagram'a yeni özellik geldi.
Instagram'a yeni özellik geldi.

Instagram’da nasıl gizli kalınır? Instagram her geçen gün yeni özellikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Her geçen gün daha da gelişen sosyal medya platformu daha kullanışlı hale gelerek kullanıcılarının her ihtiyacına hitap etmek için elinden geleni yapıyor.

Instagram’a gelen yeni özellik herkesi sevindirmedi!

Instagram’a yeni gelen bir özellik ise herkesin memnun olabileceği türden değil. Instagram’ın yeni eklediği özellik sayesinde kimin en son ne zaman Instagram’a girdiği belli oluyor. Hatta eğer bir arkadaşınız Instagram’da dolaşıyor ise “Direct” mesajlar bölümünde arkadaşınızın profil fotoğrafının altında yeşil bir nokta beliriyor. Oda arkadaşınızın o an çevrimiçi olduğunu belirtiyor. Şayet bu durumdan rahatsızsanız özellik çok basit bir şekilde kapatılabiliyor ve gizli konum geçebiliyorsunuz.


Instagram gizli moda nasıl geçilir?

Instagram’a en son ne zaman girdiğinizi veya an itibari ile çevrimiçi olduğunuzu kimsenin öğrenmesini istemiyorsanız Instagram’ın bu yeni özelliğini kapatmanız gerekiyor. Söz konusu özelliği kapatmak istiyorsanız şayet öncelikle Ayarlar menüsüne gitmeniz gerekiyor. Sonrasında Ayarlar menüsünde karşınıza çıkan Gizlilik ve Güvenlik bölümüne tıklayın ve Hareket durumu'na dokunun. Son olarak ise Hareket göster ayarını kapalı konuma getirin.

Söz konusu işlemleri tamamladıktan sonra Instagram’da kimse sizin en son ne zaman hesabınıza giriş yaptığını ve çevrimiçi olup olmadığınızı görüntüleyemeyecek.

#Instagram
#Gizli mod
#Gizli kalmanın yolları
6 yıl önce