|

Instagrama çoklu canlı yayın özelliği geliyor

Popüler sosyal paylaşım platformu Instagram, kullanıcılarının ilişini çekecek yeni bir özelliği platformuna eklemeye hazırlanıyor. Sosyal medya devinin yayınlayacağı bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, yapılan canlı yayınlara dışarıdan katılabilme imkanına kavuşacak

Yeni Şafak
12:08 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:08 - 9/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Popüler sosyal medya devine gelen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yakın arkadaşlarını yaptıkları canlı yayına davet edebilecekler.
Popüler sosyal medya devine gelen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yakın arkadaşlarını yaptıkları canlı yayına davet edebilecekler.

Popüler sosyal paylaşım platformu Instagram, her geçen gün platformuna yepyeni özellikler katmaya devam ediyor ve kullanıcılarının sesine kulak vermekten geri durmuyor. Henüz test aşamasında olan yeni özelliği ise kullanıcıların bir hayli beğenisini toplayacak gibi görünüyor.

Platformun test aşamasında olan yeni özelliği çoklu canlı yayın olarak belirtiliyor. Söz konusu özellik ile kullanıcılar, canlı yayın sırasında yakın arkadaşını canlı yayına davet edebilecek.

Kullanıcıların kullanımına yakın zamanda sunulması beklenen bu özellik ise şu şekilde çalışıyor. Canlı yayın yapan bir kullanıcı yakın arkadaşına yayınına katılması için davetiye gönderiyor. Şayet arkadaşı gönderilen davetiyeyi kabul ederse o kişinin cihazı da canlı yayına açılıyor. Uygulamada ise ekran ikiye bölünerek iki taraflı ve farklı cihazlarla gerçekleşen ortak canlı yayın işlemi başlamış oluyor. Canlı yayını izlemek isteyen diğer kullanıcılar ise ikiye bölünmüş ekranda farklı iki canlı yayını bir ekranda izleme fırsatına kavuşuyor.


Buna benzer bir özellik geçtiğimiz mayıs ayında Facebook Live yani Facebook canlı yayın özelliğine eklenmişti. Bu özelliğin Instagram’a gelecek olması tahmin edilen bir durumdu.

Lakin henüz test aşamasında ve sınırlı beta sürümün de bulunan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında henüz bir bilgi yer almıyor.

#Facebook
#Canlı yayın
#Instagram
7 yıl önce