|

Instagram Hikayeler'deki bildirim özelliğini kaldırdı

Instagram’ın popüler özelliği Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında, Hikayeyi yayınlayan kullanıcılara bildirim gönderiliyordu. Sosyal medya platformu bu özelliği kaldırma kararı aldı. Uzun süredir kullanılan özelliğin kaldırılması bazı kullanıcıları sevindireceğe benziyor.

Yeni Şafak
13:53 - 17/06/2018 الأحد
Güncelleme: 14:00 - 17/06/2018 الأحد
Diğer
Instagram, Hikayeler özelliği ile dünyanın en çok vakit geçirilen sosyal medya uygulaması haline geldi.
Instagram, Hikayeler özelliği ile dünyanın en çok vakit geçirilen sosyal medya uygulaması haline geldi.

Instagram’ın geçtiğimiz yıllarda Snapchat’ten kopyaladığı hikayeler kısmı, platformun en çok kullanılan özelliği haline gelmişti. Aynı Snapchat’te olduğu gibi ekran görüntüsü alındığı zaman karşı tarafa bildirim gönderiliyordu.

Instagram bu özelliği kaldırarak, Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında Hikaye’nin sahibine artık bildirim gönderilmeyecek. Bu durum bazı kullanıcılarının canını sıkarken bazılarının ise hoşuna gidebilir.

Sosyal medya platformunun test sürecini sonlandı ve bu yeni kararına dair açıklama yapmadı. Instagram’ın test süreci kapsamında yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açtığı bu özellik, Türkiye’de birçok kullanıcının karşısına çıkmıştı.

Bu arada özelliğin kademeli olarak kullanıcılara açılmasından dolayı bazı kullanıcıların bu özelliğe hiç erişmediğini de belirtmek isteriz. Bu özelliği hiç kullanamayan kullanıcıların bu durumdan pek etkileneceğini sanmıyorum.

Daha öncesinde Instagram test sürecinde, ekran görüntüsü alınan kullanıcıları uyarmanın yanı sıra, ekran görüntüsü alan kullanıcılar için de bir uyarı yayınlamıştı. Her iki tarafta bu bildirimi bilerekten hareket ediyordu. Neden Istagram'ın bu özelliği kaldırdığı bilinmiyor ancak geçici bir durum söz konusu olabilir. Ya da gizlilik ilkeleri kapsamında da yapılmış bir adım olabilir.

#Instagram
#Sosyal medya
#Hikayeler
٪d سنوات قبل